КРИЗНИ ШТАБ ПРЕЛОМИО: Део ученика од понедељка прелази на онлајн наставу, померен зимски распуст

Новости онлине

25. 11. 2020. у 14:49

КРИЗНИ ШТАБ ПРЕЛОМИО: Део ученика од понедељка прелази на онлајн наставу, померен зимски распуст

Фото: Танјуг

СВЕ средње школе и виши разреди основних школа, од петог до осмог разреда, прећи ће на онлајн наставу од понедељка, 30. новембра, до 21. децембра, односно до почетка зимског распуста који одлуком Кризног штаба данас померен, одлучио је данас Кризни штаб за борбу против ковида 19.

Осим тога, одлучено је и да зимски распуст на територији читаве Републике Србије буде померен и да траје од 21. децембра до 18. јануара.

Процедура је таква да је следећи корак да ове одлуке Кризног штаба усвоји Влада Србије чиме би оне могле да ступе на снагу.

Што се млађих разреда основних школа тиче, за њих иначе нису биле планиране никаве промене, односно остаје све као и до сада.


Вртићи нормално настављају рад.

Подсетимо, у Србији је Изузетно неповољна епидемиолошка ситуација, имамо огроман број заражених и све већи број умрлих из дана у дан. Све то је довело до тога да Кризни штаб одлучи да изнова преисипита мере којима би опасни вирус могао да се заустави.


Процена да ће се до Нове године смирити
Он каже да је процена да ће овај талас да се смири негде до Нове године.

- Са доласком вакцине имаћемо много бољу ситуацију - казао је и додао да је колективни имунитет и преко 20 посто према истраживањима.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Milan Petrovic

25.11.2020. 21:02

Što ćutite prosvetari nije vas sramota, tražite plate, a angažovanje vam je na minimumu i interesovanje da ovu decu nečemu naučite.Gledate kako planski uništavaju obrazovanje i decu nam upropaštavaju.Sami znate koliko ništa niste radili od marta ove godine i pravite se ludi da je online nastava dobra za obrazovanje naše dece.90% vas preko gugl učionice ništa deci ne zadaje ili predaje.U šta ste se to pretvorili " prosvetni radnici"?