ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Какве нове мере можемо да очекујемо?

Novosti online

25. 11. 2020. у 13:14

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Какве нове мере можемо да очекујемо?

Фото: Танјуг

СЕДНИЦА Кризног штаба, на којој ће бити разматрана актуелна епидемиолошка ситуација, почела је данас око 13 сати.

Члан Кризног штаба др Предарг Кон рекао је раније данас да је састанак прилика да се донесу одлуке које је медицински део тог тела писмено предложио још 20. новембра.

-Не говоримо о престанку рада школа, него свега недељу дана преласка на онлине наставу, краткотрајно, ништа друго - рекао је Кон.

Он је додао да се приближава општем схватању идеја да зимски распуст буде нешто раније како би се избегла интерференција ковида и грипа, односно како би се направио размак, јер грип тек треба да стигне.

Кон је навео и да ће се на седници Штаба разговарати и о низу актуелних проблема у вези са установама и капацитетом за прихват болесника, као и да ће се директно разговарати о даљим потезима, те о планирању вакцинације, које полако постаје све ближа.

-Прилика је да чујемо каква је реализација уведених мера, и да направимо процену ситуације - рекао је Кон.

Иначе, у Србији је јуче регистован до сада највећих број тестираних - 21.476 особа, али и највећи број новозаражених вирусом корона - 6.842, уз још 37 преминулих особа.

Јуче су на снагу ступиле и додатне мере, да ће тако до 3. децембра, радно време угоститељских објеката - ресторана, кафића, барова, клубова, као и трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе, те приређивача посебних и класичних игара на срећу, бити ограничено до 18 сати.

Продавнице и други малопродајни трговински објекти раде до 21 сат, док апотеке бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива и угоститељски и други објекати који врше доставу хране, могу да раде без ограничења.

Такође, у Београду од 17 до 20 часова на линијама јавног градског превоза је укључено додатних 236 возила.

Забрањено је окупљање више од пет људи, и у затвореном и на отвореном простору.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)