ПОЧЕО САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ: Директори школа са Ружићем због кривичних пријава

Танјуг

25. 11. 2020. у 09:44

ПОЧЕО САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ: Директори школа са Ружићем због кривичних пријава

Бранко Ружић / Фото Танјуг

У МИНИСТАРСТВУ просвете почео је састанак представника Друштва директора школа Србије са министром Бранком Ружићем, где разговарају како да се реши проблем директора у Београду против којих су покренуте кривичне пријаве јер су тражили од запослених и ученика да носе маске.

Кривичну пријаву поднео је председник Синдиката запослених у полицији Дејан Ђукић, а Треће основно јавно тужилаштво у Београду је покренуло поступак и затражило од полиције да испита директоре школа.

Директори школа затражили су од министра Ружића да их заштити, јер су поштовали закон и све мере и инструкције које су добили од Министарства просвете и Кризног штаба за сузбијање вируса корона.

Председник Друштва директора школа Србије и директор Друге економске школе у Београду Дејан Недић каже за Танјуг да су директори школа уместо похвала за добро обављен посао и спровођење противепидемијских мера, добили кривичне пријаве.

Он је најавио контрапријеве против председника Синдиката запослених у полицији.

-Позиве од полиције за сада Земун и Савски венац. Ја сам на Вождовцу моји нису још добили. Сада ћемо видите да ли ће и даље то се наставити. Наш је циљ да идемо на Кризни штаб да реагујемо или он (Ружић) као наш министар да реагује. Дејствовали смо и нећемо дозволити срамоту. Уместо да нас хвале јер смо све одрадили, ми доживљхавамо срамоту - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)