"НЕ ПИТАМО КОЛИКО КОШТА": Вучић - барем милион доза вакцине до краја године

Novosti online

24. 11. 2020. у 22:23

НЕ ПИТАМО КОЛИКО КОШТА: Вучић - барем милион доза вакцине до краја године

Фото: Тањуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је о значају тестирања, као и вакцини против вируса корона.

- Данас смо тестирали 20.000 људи, пробаћемо да идемо и на 30.000 - каже Вучић и додаје да то исцрпљује све наше капацитете.

- Само израчунајте колико коштају тестови, а нећу ни да причам о болницама и лекарима, то су непојмљиви јунаци - каже председник.

Како је навео, "спас је у масовном тестирању и вакцини".

Истиче да имамо мање мртвих од свих у окружењу, јер се тестирањем људи понашају дисциплинованије и гледају да не шире инфекцију, а пазе и на своје здравље.

- Трудићемо се да прве значајније количине вакцина обезбедимо у наредних месец дана, разговарамо са свим земљама.

- Ако ЕУ набави Фајзер и ми ћемо, не питамо колико кошта, шта год да набаве и ми ћемо - навео је Вучић.

Истиче да се разговара и са Кинезима, Русима и Британцима и додаје да ће држава пробати да обезбеди барем милион доза до краја године.

Напомиње да ће држава дати све од себе да обезбеди вакцине првенствено за здравствене радинке, војнике, раднике у комуналним службама, у рударским коповима и слично.

Он је апеловао на људе на време јаве лекару, јер "неретко дође до смртног исхода када се људи касно јаве".

На питање које би мере драстично могле да промене ситуацију у нашу корист, Вучић каже да чекамо вакцину, а дотад да се ради на масовном тестирању.

- Тестирање је оно што можемо да урадимо, а остало је на питању технике. Ако затворимо школе, питаће што смо то урадили и шта год урадимо, не ваља. Стручни тим ће рећи шта треба, а ми ћемо спроводити шта кажу. Они су најбољи и у региону, што се, на крају крајева, види и по резултатима - каже председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (35)