БРОЈКЕ СУ ФРАПАНТНЕ: Др Гојковић каже да велики градови сеју вирус на мања места и упозорава - можете да наслутите шта нас чека

Novosti online

24. 11. 2020. у 19:30

БРОЈКЕ СУ ФРАПАНТНЕ: Др Гојковић каже да велики градови сеју вирус на мања места и упозорава - можете да наслутите шта нас чека

Фото: Танјуг/Влада Србије

ПОКРАЈИНСКИ секретар за здравство Зоран Гојковић оценио је вечерас да су бројеви новоинфицираних и преминулих од последица корона вируса у Србији "фрапантни".

Он је рекао да је због повећања броја хоспитализованих, здравствени систем "изузетно пренапрегнут".

Наводећи да је претходних дана дошло до континуираног повећања броја заражених у Србији, Гојковић је оценио да се вирус из великих градова сада шири на мање локалне средине где ситуација како је навео, постаје проблематична.

Бројке су фрапантне, можете да наслутите шта нас чека. Од 10 до 15 одсто новозаражених захтева неки вид болничког лечења, то су изузетно тешки пацијенти којима су неопходни сви могући параметри интензивног лечења", казао је Гојковић и навео податак да се у ковид болницама у Србији сада за дан потроши кисеоника колико су у редовним условима троши за два месеца.

Он је рекао да додатни проблем представља чињеница да сваког дана за 10 одсто расте број инфицираних здравствених радника што по његовим речима, узрокује ситуацију у којој мањи број људи ради много више.

Додао је да је у ковид систему у Војводини 13 институција у којима се лечи више од 1.400 пацијената са "изузетно тешком клиничком сликом".

- Свако ко уђе у болницу са ковидом 19 је животно угрожен - казао је покрајински секретар.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)