СПРЕМНИ ДА БРАНЕ СВОЈУ ЗЕМЉУ У СВАКОМ ТРЕНУТКУ: Министар Стефановић обишао 72. бригаду за специјалне операције

Novosti online

24. 11. 2020. у 15:23

СПРЕМНИ ДА БРАНЕ СВОЈУ ЗЕМЉУ У СВАКОМ ТРЕНУТКУ: Министар Стефановић обишао 72. бригаду за специјалне операције

Фото: Министарство одбране РС

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који је данас са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем обишао припаднике 72. бригаде за специјалне операције у касарни "Растко Немањић" у Панчеву, поручио је да нема већег поноса и части за једног војника него да служи у овако елитној јединици.

 – Пут развоја ове јединице показује да је увек била тамо где је било најтеже, али и увек тамо где је било потребно нашем народу и где је Србија то тражила од њих. Видим да су и данас остали посвећени том путу, остали спремни да бране своју земљу у сваком тренутку и наравно да својим знањем и вештинама буду на услузи свом народу - поручио је министар одбране, након обиласка.


Он је истакао да је заједнички циљ помоћи у опремању ове јединице како би припадници 72. бригаде за специјалне операције имали најбоље услове за обуку, тренинг и увежбавање својих вештина, али и да би увек могли да одговоре на позив отаџбине и да се увек нађу тамо где је најпотребније.

 Част ми је што сам могао да проведем дан са њима и да се уверим у њихове способности, али наравно да из прве руке чујем шта је то што им је најпотребније и шта као министар одбране могу да помогнем у наредном периоду да би они били још способнији и још ефикаснији у  извршењу својих задатака - нагласио је министар Стефановић и изразио наду ће заједнички успети да дођу до реализације ових циљева.


Током данашњег обиласка, командант јединице бригадни генерал Мирослав Талијан представио је министру одбране задатке, циљеве и намену јединице и говорио о њеном историјату.

Министру Стефановићу приказан је део способности припадника 72. бригаде за специјалне операције, тактичко-технички збор војне опреме, обука у борењу, гађање у стрељани, затим дејство против терориста у урбаној и руралној средини, обука у верању, полигон за хладно оружје и вежба са бојним минско експлозивним средствима, као и савлађивање полигона диверзантских препрека.

На крају данашње посете, министар Стефановић обишао је Спомен собу 72. бригаде за специјалне операције. Он је истакао и да увек морамо поштовати жртву 24 припадника ове јединице који су дали своје животе тада када је отаџбина то тражила од њих.


- Морамо увек да се сећамо тих хероја, али и да бринемо о њиховим породицама и да покажемо да Србија уме да поштује то што су дали најважније, највредније, своје животе за њу - рекао је министар одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)