ЗА РАВНОПРАВАН ПОЛОЖАЈ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА – MOZZART подржао организацију „Радост деци“

Промо

24. 11. 2020. у 15:30

ЗА РАВНОПРАВАН ПОЛОЖАЈ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА – MOZZART подржао организацију „Радост деци“

Фото: Промо

НОВА донација од ове друштвено-одговорне компаније ће нам много значити за наредну акцију поделе пакета помоћи, истичу из ове организације која брине о особама са сметњама у развоју и њиховим породицама.

За побољшање квалитета живота особа са сметњама у развоју потребно је много љубави, ентузијазма и подршке целе заједнице, а управо на томе ради организација „Радост деци“.

Компанија Mozzart кроз низ акција подржава залагања бројних центара који брину о равноправном положају осетљивих група у друштву, а више пута је донирала помоћ и овој хуманитарној организацији, као вид подршке свим инклузивним и васпитно-образованим програмима, као и дефектолошком раду са индивидуалним приступом.

Организација „Радост деци“ основана је 2014. године и од тада својим активностима учествује у процесу инклузије, као и у сензитизацији друштва ка особама са сметњама у интелектуалном развоју. Уједно помаже и најугроженијима породицама из ових групе, кроз пакете помоћи, школовање деце у Београду...

Фото: Промо

Од самог оснивања сарађујемо са компанијом Mozzart, а ова донација од 100.000 динара ће нам много значити за наредну акцију поделе хигијенских пакета широм земље. Правимо и 400 новогодишњих пакетића, а следеће године планирамо да организујемо пројекат „Предах родитељству“ у Ваљеву, где би деца имала прилику да се друже и још више социјализују - истиче Јована Кулић, директорка ове организације.

„Радост деци“ сарађује са установом за децу и младе “Сремчица“, Центром за смештај и боравак деце и омладине ометене у развоју, са домом “Свети Сава“ Умка, МНРО “Заједно“ из Београда и МНРО “Наши снови“ из Ваљева. Организовали су и културно-уметничку манифестацију, инклузивног карактера под називом “Покажи шта знаш“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)