ТУГА У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊЕ РУДНИЧКО: Преминула Мати Ксенија од последица вируса корона

Novosti online

24. 11. 2020. у 10:47

ТУГА У МАНАСТИРУ БЛАГОВЕШТЕЊЕ РУДНИЧКО: Преминула Мати Ксенија од последица вируса корона

Фото: eparhija-sumadijska.org.rs

МАТИ Ксенија (71), монахиња манастира Благовештење Рудничко код Крагујевца, преминула је, а била је позитивна на корона вирус.

На друштвеним мрежама појавиле су се информације и да су отац Серафим, отац Мардарије и мати Салафаила у болници јер су заражени корона вирусом, сви из манастира Благовештење. Ипак, из манастира су демантовали ове наводе.

- Не, то није истина. Сви смо ту, само је мати Ксенија умрла. Имала је корона вирус, била је хоспитализована у Клиничком центру Крагујевац - наводе из Благовештења.

Како додају, сви из манастира радили су тест на ковид 19 и сви су позитивни.

Ко је православни свештеник азијског порекла који саслужује на опелу патријарху Иринеју?

- Ту смо сви, у манастиру. Мање више смо сви добро. Тестирани смо и сви смо позитивни, али смо углавном добро. Нисмо критични - наводе из манастира истичући да су на друштвеним мрежама почеле да се појављују нове дезинформације.

Један од корисника Фејсбука навео је, испод објаве да су отац Серафим, отац Мардарије и мати Салафаила у болници, да преноси од духовне деце оца Серафима обавештење.

- Мати Салафаила није у болници као ни отац Серафим. Мати Ксенија јесте, шећераш је (она се упокојила). Отац Мардарије је био у болници, али предложено му је да буде у манастиру у изолацији јер има блажу клиничку слику - наводи се у коментару.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)