ЦЕНИО НАЦИОНАЛНИ ДУХ "НОВОСТИ": Поглавар Српске православне цркве био саговорник и читалац нашег листа

В. Н.

24. 11. 2020. у 07:28

ЦЕНИО НАЦИОНАЛНИ ДУХ НОВОСТИ: Поглавар Српске православне цркве био саговорник и читалац нашег листа

Новости

ПАТРИЈАРХ, блаженог спомена, Иринеј био је не само саговорник, већ и редован читалац "Новости". Редовно је излазио у сусрет молбама наше редакције за разговоре, па смо за деценију коју је провео на трону Светог Саве објавили више од 10 великих интервјуа којима је нашој јавности јасно и језгровито преносио став Цркве о готово свим најважнијим питањима државе и народа.

Редакција нашег листа имала је част да јој Његова светост редовно честита 16. октобар - Дан "Новости". У честиткама које смо добијали патријарх је наглашавао да наш лист пажљиво негује српску традицију и национални дух, што је изузетно ценио.

Једна од најдражих честитки стигла је 2018. године, када су "Новости" обележиле 65 година постојања. Упутио нам је тада драгоцене речи које и даље памтимо. Оне гласе:

"Ето, били смо принуђени да и овај разговор за јубиларни број "Вечерњих новости" отпочнемо великим проблемима. Ипак, честитам вама, редакцији и читаоцима велики шездесетпетогодишњи јубилеј.

Радујем се што је напокон дошло време да овај наш угледни дневни лист потпуно и без остатка буде гласило које заступа интересе српског народа, српске културе, просвете, спорта, па зашто не и - Српске цркве", навео је у својој честитки патријарх Иринеј.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)