„ТЕЖАК ДАН ЈЕ ЗА НАМА“ Др Богдановић: У Арени остало десетак слободних места

Танјуг

23. 11. 2020. у 15:51

„ТЕЖАК ДАН ЈЕ ЗА НАМА“ Др Богдановић: У Арени остало десетак слободних места

Фото: П. Милошевић

У ПРИВРЕМЕНОЈ ковид болници "Арена" тренутно су на лечењу 484 ковид пацијента и остало је још десетак празних места, каже главни координатор "Арене" др Предраг Богдановић.

Он је рекао да су отпусти у току, да се дневно отпусти 30 до 50 болесника, као и да су здравствени радници у тој привременој болници имали бесану ноћ јер је на лечење примљено 60 болесника, а последња 24 сата 80 пацијената.

-Тежак дан је за нама. Јуче и током ноћи примили смо 80 пацијената, само у току ноћи 60 болесника. То је до сада рекорд, обично дневно око 50 пацијената примимо на болничко лечење - навео је Богдановић.

Он је нагласио да је за месец дана рада Арене кроз њу прошло 1.029 болесника, да је отпуштено око 550 пацијената и то 450 пацијената на даље кућно лечење, а 102 пацијента због погоршања здравственог стања је пребачено у болнице које имају интензивну негу.

Тренутни капацитети Арене су око 500 болесника, а Богдановић подсећа да је у Арени проширен број места и да је у другом таласу могла да прими око 360 болесника, а данас око 140 више.

Саговорник наводи да је најмлађи пацијент који је тренутно на лечењу има 18 година, а најстарији 86 година, али да је код њих лечен пацијент који је имао 90 година.

-Клиничка слика наших пацијената је средње тешка, ка тешкој - каже Богдановић и додаје да се у Београдској Штарк арени, као и свим другим болницама пацијенти прате 24 сата, да имају лабораторију, ЕКГ, рендген апарат и да пацијентима могу да пруже како дијагностику тако и одговарајуће лечење.

Апеловао је на грађане да се чувају и паже да не дође до заразе јер корона не бира године, место, ни време.

-Клоните се сумњивих контаката, носите маске, како би смирили епидемију.Останите код куће, чувајте се, јер лепше је код куће него у болници - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)