ДА ЛИ ЈЕ КОРОНА ПРЕДВИЂЕНА 2015. ГОДИНЕ? Срђа Јанковић објаснио да ли се ради о завери

Novosti online

23. 11. 2020. у 09:10

ДА ЛИ ЈЕ КОРОНА ПРЕДВИЂЕНА 2015. ГОДИНЕ? Срђа Јанковић објаснио да ли се ради о завери

Фото: Printscreen

ИАКО је корона вирус однео скоро 1,5 милиона живота широм света и свакодневно обара црне рекорде на планети, теорије завере и даље преплављују друштвене мреже.

Италијанска телевизија РАИ емитовала је епизоду емисије "Леонардо" из 2015, у којој се "предвиђа" пандемија короне.

Имунолог и члан Кризног штаба др Срђа Јанковић је објаснио о чему је реч гостујући уживо у Јутарњем програму Пинка.

- Да упокојимо и овај мит, мада ће га људи понављати. Нема мистерије, нити завере. Корона вируси су породица за коју се зна одавно, то није овај корона вирус. И пре пет година дате су предикције да би еволуцијом вируса, која се дешава у природи, да настане пандемијски патоген. Наравно да предвиђање није дало годину и дан, већ вероватноћу за настанак. Наука јесте нешто предвидела, али не, наравно, са прецизношћу. Неки корона вируси јесу патентирани и користе се у истраживањима, наука се њима бави. Али када извучемо нешто из контекста, звучи чак и можда уверљиво да је прљава игра у току. Корона вируси постоје, а овај има особину да озбиљно, нажалост, науди великом броју људи - рекао је др Јанковић.

Чули смо и да је у Италији корона постојала много раније, и имунолог каже да постоји велика разлика између тога да је неки вирус примећен у неколико случајева, и да је попримио размере као ковид 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)