ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК КАДА ОДВОЗЕ ПАТРИЈАРХА: Иринејево тело из Саборне цркве изнела Гарда Војске Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Б.С.

21. 11. 2020. у 11:40

КОВЧЕГ с телом преминулог српског патријарха Иринеја изнет је око 11.15 из Саборне цркве у Београду, одакле ће бити пребачен у Храм Светог Саве на Врачару.

ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК КАДА ОДВОЗЕ ПАТРИЈАРХА: Иринејево тело из Саборне цркве изнела Гарда Војске Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: В. Данилов

Kовчег је изнела Гарда Војске Србије, након завршетка празничне и заупокојене литургије која је служена у Саборној цркви.

Верници су током литургије могли да се поклоне патријарху, а део ковчега, који је био потпуно затворен, у пределу главе и груди прекривен је стаклом због епидемиолошких мера.

Из Саборне цркве колона са телом патријарха ће кренути ка Храму Светог Саве, испред којег ће га дочекати припадници Војске Србије, а у самоме Храму и свештенство Архиепископије београдско-карловачке.

За 12.30 заказан је помен у храму Светог Саве, а након тога током целог дана и ноћи београдски свештенции ће читати света јеванђеља над одром.

Литургија за упокојење почиње у недељу у 9.00 и служиће се у централном делу храма где ће бити изложено тело патријарха.

У складу са препорукама Кризног штаба и свим епидемиолошким мерама, неће бити могуће целивање тела патријарха.

Грађани ће моћи да уђу на западни страну храма на централни улаз и да приђу на неколико метара од тела, да се поклоне и поново да изађу напоље.

Патријарх ће бити сахрањен у недељу у крипти храма Светог Саве након литургије и опела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)