ДИРЕКТОРЕ КРИВИ ЗБОГ МАСКЕ: Контроверзни синдикалац Дејан Ђукић поднео пријаву против руководилаца школа

Б. Борисављевић

21. 11. 2020. у 08:40

ДЕЈАН Ђукић, који се представља као председник нерепрезентативног Синдиката запослених у полицији, иначе познат по бројним тужбама, против - Александра Вучића, Вилијема Вокера, Бранислава Трифуновића, Александра Вулина, учесника "прајда"..., по томе што је и привођен током полицијске службе - сада је "ударио" на просветаре.

ДИРЕКТОРЕ КРИВИ ЗБОГ МАСКЕ: Контроверзни синдикалац  Дејан Ђукић поднео пријаву против руководилаца школа

Фото Фејсбук

Поднео је кривичне пријаве против директора свих основних и средњих школа у Београду тврдећи да угрожавају здравље и живот запослених и ученика школе. На терет им ставља да наводно противзаконито терају децу да носе заштитне маске.

Треће основно јавно тужилаштво је, поступајући по пријави, наложило полицији да обави разговоре са туженим директорима. У Полицијској станици Земун изјаву су јуче дали Ђурађ Бањац, директор ЕТШ "Земун", и Милош Бјелановић, директор Земунске гимназије.

КОНТРАТУЖБЕ

ДРУШТВО директора Србије ће у понедељак поднети кривичне пријаве против председника Синдиката запослених у полицији, односно контратужбе - истиче Недић. - Такође, тражићемо да нас прими министар Ружић.

Директорима се "на терет" ставља да су "поштујући препоруке нелегитимног Кризног штаба, прекршили Устав, одлуке привремене Скупштине Србије и став Светске здравствене организације". Директори са којима смо јуче разговарали кажу да су били шокирани када су добили позив да се појаве у полицијској станици да дају изјаву.

- У ситуацији када премијерка, министарство и епидемиолози истичу да су школе најбезбедније место и да су предузете све неопходне мере за спречавање ширења вируса, ми смо тужени и позвани у полицију на разговор - слажу се директори Бањац и Бјелановић.

- Ван здравог разума је да смо тужени што смо терали децу да носе маске, а став Светске здравствене организације је да оне не штите од ширења вируса?!

Поводом подношења кривичних пријава против директора школа реаговао је и Дејан Недић, председник Друштва директора Србије.

- Недопустиво је да се директори школа позивају да дају изјаву у полицији зато што их председник синдиката полиције пријављује да су угрозили здравље и животе запослених и ђака - огорчен је Недић. - Школе су спровеле све неопходне мере заштите и то настављају да чине и даље, како би се спречило ширење вируса корона.

Како смо сазнали, наредних дана се очекује да ће и остали директори школа бити позвани да, у полицији испричају да ли су и чије препоруке поштовали за време ванредног стања, шта су предузимали да се спречи ширење заразе вирусом корона. Директори се питају зашто су пријаве поднете против сваког од њих понаособ, зашто није упућена надлежном министарству чије они мере спроводе, као и зашто је тужилаштво уопште наложило њихово саслушање.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)