ДР КОН: Сахрана патријарха Иринеја велики епидемиолошки ризик, нове мере ће бити ригорозније

Novosti online

20. 11. 2020. у 18:00

ДР КОН: Сахрана патријарха Иринеја велики епидемиолошки ризик, нове мере ће бити ригорозније

Фото: Новости архива

ЕПИДЕМИОЛОГ др Предраг Кон рекао је данас да је сахрана патријарха Иринеја у овом тренутку велики епидемиолошки ризик, и да је његова дужност да то каже.

Апеловао је на све оне који имају потребу да испрате патријарха да користе заштиту која постији, да воде рачуна о дистанци и да избегавају сваку могућност да дође до заражавања.

Он је за РТС истакао да је такав скуп епидемиолошки неприхватљив у овом тренутку, али да је то нешто што не може да се забрани.

Кон је пренео и да је медицински део Кризног штаба данас инсистирао на томе да се не може изаћи са састанка без ригорозних мера.

Он је навео да је медицински део штаба саставио предлог и да је он достављен влади. Кон очекује да се то сутра званично саопшти.

Иначе, раније данас отказана је конференција за новинаре Кризног штаба која је била предвиђена да почне у 15 часова.

- Мени није речено да треба посебно да се обратим, те мере ће бити саопштене, не бих волео ништа унапред да саопштим, али су ригорозније. Тешко да Влада неће прихватити мере - рекао је Кон.

Упозорио је и да вирус хара Србијом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Aleksandar

20.11.2020. 23:48

Bravo, Dr Kon! Ludost je organizovati sahranu Patrijarha u vreme korone od koje je umro i Patrijarh. Njemu vecna slava, ali sahrana kao i za ostale koji nisu bili Patrijarsi. Ja sam siguran da bi se i pokojni Patrijarh slozio sa time.