ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ИРИНЕЈА: Част ми је била што сам Вас познавао. Такви као Ви никада не одлазе...

Novosti online

20. 11. 2020. у 07:33

ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ИРИНЕЈА: Част ми је била што сам Вас познавао. Такви као Ви никада не одлазе...

Патријарх Иринеј

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар ВУчић опростио се од патријарха Иринеја.

"Част ми је била што сам Вас познавао. Такви као Ви никада не одлазе...", написао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (116)

Dada

20.11.2020. 09:41

Dan zalosti za sve pravoslavne vernike, ne samo u Srbiji, iskonski svetac i zastitnik svega pravoslavnog, pravi uzor svim sledbenicima koji ce ga tesko dostici, cast je bila ziveti u njegovo vreme! Neka mu je laka zemlja.

Ana

20.11.2020. 09:42

Mislim da je citava Srbija mnogo izgubila odlaskom ovog predivnog coveka. Velika su iskusenja pred nama a njegova mudrost neka nam pomogne u teskim trenucima. Neka mu je vecna slava i hvala za sve sto je ucinio, Bog neka mu podari vecni mir.

Anita

20.11.2020. 09:42

Otisao je pre svega veliki covek. Vise je svojim zivotom i delima pokazivao kako treba ziveti, a mudrim recima nas podsticao da razmisljamo. Pokazao je da i na ovim balkanskim prostorima gde su mnoge nacije i religije odvajkada suprotstavljene mozemo i trebamo da zivimo zajedno u slozi, da budemo prvenstveno ljudi, i da se volimo jer smo svi isti pred Bogom. Zeleo je da spasi i nase duse, jer nas je iskreno voleo kao dobar otac koji brine o svojoj porodici.

Vesna

20.11.2020. 09:43

Са тугом, неверицом и болом примих вест... као прави пастир својом љубављу и пожртвовањем светлео је за све нас у овом мраку. Част ми је што сам живела у времену овог духовног горостаса. Не престај да се молиш за нас!