КУЋУ ПОКЛАЊА МАЛОЈ АНИКИ ЧИМ ОНА ОЗДРАВИ: За 8.000 долара продата викендица на Руднику

М. БОШЊАК

20. 11. 2020. у 15:32

КУЋУ ПОКЛАЊА МАЛОЈ АНИКИ ЧИМ ОНА ОЗДРАВИ: За 8.000 долара продата викендица на Руднику

Фото приватна архива

ЗА 8.000 долара, Спасоје Цвијетиновић, Србин из САД, купио је кућу на Руднику коју су на хуманој лицитацији за лечење малене Анике Манић из Горњег Милановца продали њени суграђани - брат и сестра, Милош Мијаиловић (32) и Биљана Драгичевић (23). Цвијетиновић, наш сународник који живи у Минесоти, већ је и уплатио цео износ.

Да је лицитација успела и да се не стишава хуманитарна акција људи великог срца, за живот малене Анике, оболеле од спиналне мишићне дистрофије тип 1, којој је једини спас да прими "золгенсму", најскупљи лек на свету чија цена је 2,1 милион долара - потврдио нам је у четвртак и Милош Мијаиловић.

- Цвијетиновић је хумана људина великог срца, пореклом Србин преко Дрине - казао нам је Мијаиловић. - Објаснио је да ће ову кућу реновирати, и на крају је катастарски преписати Аники, чим она оздрави, као још један његов дар њој, а све уз сагласност њених родитеља.

Аника Манић, Фото М. Бошњак

Најважније нам је свима да Аника оздрави, да настави срећније детињство и да има дуг и срећан живот!

БАЈКЕРСКИ ПРСЛУК

ХУМАНИ Милош Мијаиловић, страствени мотоциклиста, бајкер, изнео је на хуманој лицитацији за малу Анику још једну своју драгоценост:

- Био сам понудио и свој бајкерски прслук, по почетној цени од 3.000 евра.. Али су ме колеге мотористи из целе Србије молили да то не радим, него да ће они заједно на рачун за Анику преко СМС порука уплатити тај новац, што су и урадили. Али, с обзиром на то да су се на друштвеним мрежама појавили коментари, како "уопште не желим да се одрекнем тог прслука", у среду увече поново сам га "окачио" на лицитацију, за Анику.

Док је на Руднику, пред том кућом коју је саградио њихов деда Миодраг, казивао претходну изјаву о одлуци сестре и њега самог, да сав новац од продаје те куће буде уплаћен искључиво на рачун за излечење мале Анике, па и јуче, овог пута у центру Горњег Милановца, Милошу је искрила суза. Радосница, јер су он и његова сестра Биљана доказали, да желе и да могу да помогну маленој Аники... Срећан је, као да је неко кућу поклонио њему...

Он је радник једне приватне фирме, а његова сестра продавачица у супермаркету у Горњем Милановцу. Народски речено "обични" људи, који часно живе свој живот и за њега сами зарађују.

ПРОДАЈА Кућа коју су брат и сестра лицитирали за своју суграђанку, Фото М. Бошњак

Било је, током хумане лицитације за малу Анику, понуђено много цена за њихову кућу на Руднику, али нижих, углавном око 5. 000 евра.

- Да није ове проклете пандемије ковида 19, ми бајкери из целе Србије организовали бисмо наш донаторски скуп усред Горњег Милановца, посвећен излечењу Анике. Али, свеједно, покушаћемо да остваримо још масовних акција за њу - најављује Мијаиловић. - Има ли ишта боље за све нас у Србији, него да сви, ако желимо и колико год можемо, помогнемо у излечењу болесног детета, чија фамилија тешком муком, уз помоћ несебичних, часних људи, сакупља новац за лечење свог чеда.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)