ПОЧЕЛО ОПРЕМАЊЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: 18 хиљада квадрата, места за 930 болесника, а ево када ће да прими прве пацијенте (ФОТО+ВИДЕО)

Ј. Г.

19. 11. 2020. у 22:21

ПОЧЕЛО ОПРЕМАЊЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: 18 хиљада квадрата, места за 930 болесника, а ево када ће да прими прве пацијенте (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

КОВИД болница у Батајници, изгађена у оквиру Војног комплекса "Земун - економија", биће најзначајнија и највећа таква болница у Србији.

Градња објекта је завршена, сада је у току уређење простора око зграде и почело се са уношењем намештаја и опреме.

Крупне ствари, ормане и кревете, уноси 20 припадника Војске Србије. Са њима су ту и 20 припадника комуналне милиције. Рок да се заврши унос је 29. новембар.

Унос опреме почео је и у згради за дијагностику, а опремање би требало да траје до 24. новембра.

Дезинфекција објекта би требало да буде урађена 30. новембра, а дан каснијем 1. децембра, објекат ће бити отворен.

Болница је површине 18 хиљада квадрата. У њој ће бити места за 930 болесника и то 250 на интензивној и 680 на полуинтензивној нези.

Док траје епидемија вируса корона овај објекат биће ковид болница, а када се пандемија заврши планирано је да то буде мултифинкционалан медицински центра у оквиру кога ће да буде отворена порођајна сала.

Инвеститор радова је "ВГЦ Београд", а Министарство здравља финансирало је набавку опреме.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Dragan

20.11.2020. 00:39

Nadam se da ce imati dovoljno besplatnih parking mesta i za zaposlene i za pacijente. Ne mogu da zamislim pacijenta kako satima kruzi oko bolnice sa temperaturom od 39+ stepeni i bolom u grudima trazeci slobodno parking mesto a jos manje mogu da zamislim istog pacijenta kako sa intenzivne nege svaka 2 ili 3 sata salje SMS poruku za produzenje parkiranja.