ДОКТОР БАШЧАРЕВИЋ: Заражено 45 здравствених радника Института "Бањица"

Танјуг

19. 11. 2020. у 08:58

ДОКТОР БАШЧАРЕВИЋ: Заражено 45 здравствених радника Института Бањица

Фото: Танјуг

ДИРЕКТОР Института Бањица Зоран Башчаревић изјавио је данас да је у претходном таласу корона вируса током лета било 30 заражених радника Института, а да их је сада 45.

То се, рекао је за РТС, страшно одражава на интензитет рада, с обзиром на то да Институт није у ковид систему и да се бави редовним радом. Посебно је тешко због анестезиолога, јер Институт од њих 18 располаже са само деветоро.

Институт је два пута до сада био у ковид режиму, а Башчаревић се нада да у овом таласу неће бити потребе.

-Око 500 трауматизованих пацијената недељно се прегледа, од тога 50 се прими, 30 оперише. Сваког дана 8-9 оперативних програма... То ће много недостајати ако Бањица буде приморана да уђе у ковид систем. Надамо се да ће систем издржати још ових пар недеља, а ми цемо наставити да радимо оно што радимо сваки дан - навео је директор Бањице.

Према његовим речима, ова година је много другачија од 2019.

-У просеку смо радили нешто више од 1.000 операција месечно, укупно око 13.000, сада још немамо 4.000, а сада је готово крај 11. месеца. Збрињавамо све пацијенте који су тешки малигни пацијенти и то смо успели некако да постигнемо и доведемо у редовно стање - рекао је Башчаревић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)