"ОБРУЧ 2020": Припадници МУП Србије спремни за антитерористичку вежбу

З. У.

18. 11. 2020. у 14:58

ОБРУЧ 2020: Припадници МУП Србије спремни за антитерористичку вежбу

Фото: МУП Србије

АНТИТЕРОРИСТИЧКУ тактичко-показну вежбу, названу "Обруч 2020" припадници МУП Србије извешће сутра, 19. новембра.

На вежби ће више од 250 припадника полиције приказати вештине и способности у савладавању терориста и ослобађању талаца.

- У вежби ће учествовати припадници Специјалне антитерористичке јединице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Интервентне јединице 92 и Полицијске управе за град Београд - каже пуковник Боро Гладовић, заменик команданта Жандармерије.

- Биће коришћена најсавременија опрема,у условима ограничене видљивости и у реалној ситуацији, која се протеклих месеци догодила у некој од европских земаља. Према речима нашег саговорника циљ вежбе је да се прикаже обученост ,опремљеност и спремност наших припадника и њихова спремност да се суоче са највећим изазивма данашњице - могућим терористичким нападима.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин најављујући "Обруч 2020" рекао је да је то "наш приказ како бисмо реаговали на оно што се десило у Бечу или на неки сличан терористички напад".

- Дужност полиције, посебно њених специјалних јединица је да се стално усавршавају, опремају, напредују и воде рачуна о безбедности свакога од нас - истакао је Вулин.- Терористички напад нико са сигурношћу не може да спречи, али држава мора показати да је у стању да се обрачуна са сваким, па и терористима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)