ВИШЕ ПОЛИЦИЈЕ НА УЛИЦАМА Вулин запретио: Мафија неће и не може да има своју државу

Танјуг

17. 11. 2020. у 09:12

ВИШЕ ПОЛИЦИЈЕ НА УЛИЦАМА Вулин запретио: Мафија неће и не може да има своју државу

Фото Танјуг

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да ће полиција вечерас, када ступају на снагу нове мере за сузбијање корона вируса, бити на улицама у нешто већем броју и ближе просторима где евентуално може да се крши јавни ред и мир.

- Наравно да ћемо обезбедити сигурност за свакога- рекао је Вулин за РТС.

Он је навео да ће полиција бити ту уколико се неко супротстави комуналној милицији, као и да ће упозоравати несавесне грађане да морају да поштују закон који је исти за све.

Вулин је рекао да је чело МУП дошао да би наставио борбу с криминалом и да посебно појача борбу против организованог криминала.

Он је додао да ће фокус да стави и на улични криминал, педофилију, џепароше и све оне који узнемиравају свакодневни живот грађана.

Коментаришући наводе председника Александра Вучића о борби против мафије, Вулин је рекао да председник ништа не говори случајно и да је он храбар човек који је, тиме што је то рекао, ставио себе и своју породицу као прве мете.

Говорећи о мафијашким обрачунима у Београду, рекао је да су у питању два велика клана, шкаљарски и кавачки, који располажу великим количинама новца и да је бруталност и суровост с којом се суочавају "филмска".

- На нама је да се боримо са готово свим ресурсима, молим грађане да нас подрже у томе и да буду уз нас- рекао је министар.

Истакао је да у земљи нема места за организовани криминал који је снажан као држава.

- У овој земљи мафија неће и не може да има своју државу- поручио је Вулин.

Министар је рекао да дефиниција организованог криминала говори о повезаности криминалних структура са онима који имају неку моћ одлучивања у држави.

Каже да су неки људи идентификовани, али да полиција није та која одлучује о објављивању идентитета, него тужилаштво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)