„ПРОТЕКЛА НОЋ НАЈТЕЖА ДО САДА“ Др Здравковић: У КБЦ Бежанијска коса имали смо 350 прегледа, ову грешку праве пацијенти

Танјуг

17. 11. 2020. у 08:52

У КБЦ "Бежанијска коса" тренутно је смештено 300 ковид пацијената и попуњеност болничких капацитета је око 97 одсто.

„ПРОТЕКЛА НОЋ НАЈТЕЖА ДО САДА“ Др Здравковић: У КБЦ Бежанијска коса имали смо 350 прегледа, ову грешку праве пацијенти

Фото Д.Миловановић

Директорка те здравствене установе, др Марија Здравковић рекла је за РТС да је протекла ноћ била врло тешка, најтежа до сада, наводећи да су током ноћи прегледали огроман број пацијената, њих 350.

-То је за 120 процената више од броја који смо имали пре три недеље. Огроман број људи који имају тегобе, који су пи-си-ар позитивни и који долазе - рекла је Здравковић.

Нагласила је да су нашли место за свакога коме је било потребно болницко лецење.

-Имали смо 35 пријема у ову установу и 56 пацијената смо тријажирали ка другим установама, јер ми имамо пријемно-тријажну амбуланту као што има и Инфективна клиника и КБЦ Земун - додала је докторка.

Каже да је у КБЦ "Бежанијска коса" на респиратору тренутно 12 пацијената и да је у овом тренутку 18 пацијената који се налазе на посебним видовима вентилације.

Нагласила је да је вероватно због великог броја инфицираних приметан огроман број људи са компликованим бронхопнеумонијама.

-То су билатералне пнеумоније које захватају цела плућа. Апелујемо још једном да се пацијенти јаве на време, да не чекају, јер уколико се јаве у тренутку када је 50 одсто плућа захваћено врло брзо, за три до четири дана они иду на огромне такозване скорове где је захваћеност плућа 90 процената и када су они витално угрожени и на корак до респиратора - објаснила је Здравковић.

Када је реч о просечној старости пацијената чије се стање компликује и где су чести брзи преласци из стабилног стања у нестабилно, Здравковић каже да су то људи од 55 до 65 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)