ЕВО КО ЈЕ У ОБАВЕЗИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ! Вучић: То није политика, већ живот људи - 500.000 до милион вакцина до краја године

Тањуг

16. 11. 2020. у 21:51

ЕВО КО ЈЕ У ОБАВЕЗИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ! Вучић: То није политика, већ живот људи - 500.000 до милион вакцина до краја године

Фото: Принтскрин

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обећао је вечерас да ће држава дати све од себе да покуша да, до краја године, набави не 10.000 или 30.000 вакцина, већ пола милиона до милион.

- Не могу да гарантујем још, али обећавам да ће бити значајна количина а не само нека мања количина. То је питање сата и дана. Тиме желимо да смањимо притисак на болнице, да здравствене раднике обезбедимо. Небитно је одакле је вакцина, само да их наше власти дозволе - нагласио је Вучић у "Ћирилици" на ТВ Хепи.

Замолио је здравствене власти да цео свет обиграју и пробају да нађу врло добру вакцину, додајући да која год да се узме, уверен је, да су све врхунске.

Подсетио је да је најпре Фајзер објавио да је њихова вакцина за 90 одсто делотворна, па су Руси саопштили да је њихова 92 одсто делотворна И сада Модерна са 94,2 одсто, уз напомену да њихова не мора да се држи под посебним условима.

- За Србију вакцина није политика, већ живот наших људи и економије, пре свега младих - поручио је он.

Указао је да људи у савременом свету не могу да буду стопроцентно дисциплиновани, колико год да се моле.

Вучић је рекао да је битно да се вакцина добије што пре, јер сваки дан раније када се добије спасава се на десетине живота.

- То ће да спашава нашу економију, хиљаде људи ће остати на свом послу, ако добијемо раније вакцину. Спасавамо младе људе, јесу стари најугроженији, али младима одузимамо. Одузимамо им живот, не својом кривицом. Верујем да је то нешто што морамо да будемо мотивисани да што пре увеземо вакцину - закључио је он.

- Кинези су стрпљиви, они никоме не намећу своје стање. Они немају више проблема са короном. За нас је од пресудног значаја да престанемо да се бавимо политиком. Што се нас тиче ја сам спремам да преузмем ту врсту ризика, за нас је од пресудног значаја да добијемо вакцину што пре. Имаћемо можда политички проблем због кинеске вакцине, али ту нема дилеме. Натераћемо све оне који морају да приме вакцину, здравство, војску, полицију. Остали ко жели, никога нећемо да терамо - истакао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)