ПОЗНАТИ СРПСКИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Ево какво време нас чека до краја новембра - СТИЖЕ СНЕГ

В.Н.

16. 11. 2020. у 18:10

ПОЗНАТИ СРПСКИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИВА: Ево какво време нас чека до краја новембра - СТИЖЕ СНЕГ

Новости

МЕТЕОРОЛОГ Ђорђе Ђурић је објавио детаљну прогнозу времена за недељу пред нама. Према његовим речима, већ вечерас се на планинама може очекивати да киша пређе у суснежицу и снег.

И овог викенда над нашим подручјем био је доминантан утицај антициклона, што је био случај током целе прве половне новембра. Ваздушни притисак је био изнад нормале, ветар слаб и то су и више него идеални услови за магловито и тмурно време у нижим слојевима атмосфере, док је у планинским пределима било ведро и топлије. 

У понедељак се са северозапада очекује приближивање хладног фрота. Испред њега ће преко нашег подручја преовадавати јужно струјање и после дужег времена у већем делу Србије биће сунчаних интервала и биће веома топло за ово доба године. Максимална температура у појединим деловима Србије биће и до 19°Ц, у Београду до 17°Ц. Магловито и тмурно, али и хладније време задржаће се у Тимочкој и Неготинској Крајини.

У понедељак крајем дана до северозапада Србије очекује се продор хладног фронта, у уторак и преко осталих предела Србије, па ће доћи до наоблачења са кишом, уз пад температуре и скретање ветра на северозападни, а на планинама ће киша прећи у суснежицу и снег. 

Максимална температура у уторак и у среду у већем делу Србије биће око 10°Ц. У среду на северу и западу Србије суво, у осталим пределима киша, на планинама снег, уз престанак падавина до краја дана.

У четвртак и петак суво. У петак крајем дана са северозапада ново наоблачење, па нас следеће суботе очекује кишовито и хладно, на планинама са снегом.

Крај новембра донеће време у складу са календаром, уз јутарње температуре око 0°Ц и дневне око 5-6°Ц, па не би био искључен ни први симблични снег и у нижим пределима Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)