ГРАЂАНИМА ОЛАКШАНО ЧЕКАЊЕ Весић: Обезбеђено 20 шатора за ковид амбуланте

Танјуг

16. 11. 2020. у 10:52

ГРАЂАНИМА ОЛАКШАНО ЧЕКАЊЕ Весић: Обезбеђено 20 шатора за ковид амбуланте

Фото: Градска управа

КАКО би се пацијентима олакшало чекање, испред београдских ковид амбуланти биће постављени шатори у које ће моћи да се склоне од лоших временских услова и у топлом сачекају свој ред на преглед.

То су данас најавили представници Града Београда и Министарства здравља испред Старог двора где је, у присуству директора престоничких домова здравља, постављен један такав шатор.

Заменик градоначелника Горан Весић је рекао да је Град, у сарадњи са ресорним министарством, обезбедио 20 шатора за београдске домове здравља и клиничко-болничке центре, где се налазе ковид амбуланте.

-На овај начин смо желели да дамо свој допринос да људи који долазе на тестирање, испред ковид амбуланти имају простор који ће бити грејан и где могу да се склоне од лоших временских услова који нас сигурно чекају у наредном периоду - рекао је Весић.

Навео је да ће Град наставити сарадњу са Министарством здравља и директорима домова здравља јер се, додао је, сви заједно боре како би се заштитило јавно здравље становништва и како бисмо што лакше изашли из епидемије корона вируса.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић је рекао да се Град Београд од почетка епидемије активно укључио у систем помоћи коју воде председник Србије Александар Вучић и влада.

-Од првог дана смо набављали заштитну опрему за наше домове здравља, клиничко-болничке центре, заводе. Константно се, колико можемо и колико нам законски услови дозвољавају, трудимо да помогнемо здравственим радницима у овој борби - рекао је Никодијевић.

Навео је да велики број људи чека на прегледе у домовима здравља у којима се, додао је, дневно прегледа и по неколико хиљада пацијената који имају сумњу на Ковид 19.

-С обзиром на лошије временске услове, сматрали смо да ти људи треба да имају пристојан простор у којем ће чекати на преглед - рекао је Никодијевић.

Истакао је да ће до краја недеље бити обезбеђена и додатна опрема за здравствене раднике, а пре свега за тријажне сестре које раде на отвореном простору са пацијентима.

Државни секретар у Министарству здравља Александар Стефоски је рекао да је ово још један пример сарадње тог министарства и Града Београда, а на добробит суграђана.

-Надам се да ће та сарадња и убудуће бити овако успешна, а све у циљу да наши грађани имају што бољу и једнако доступну здравствену заштиту - додао је он.

Директорка Дома здравља Раковица Добрила Васић је, у име директора свих београдских домова здравља, захвалила Граду Београду и Министарству здравља.

Истакла је да ће ови шатори пуно значити пацијентима који, додала је, у великим бројевима чекају испред ковид амбуланти, јер ће имати где да се склоне од кише и снега.

-На тај начин ћемо им барем мало олакшати њихову ионако тешку ситуацију - рекла је Васић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)