МОРАМО ДА ПОБОЉШАМО ДИСЦИПЛИНУ: Ана Брнабић открила да ли ће бити продужавања јесењег распуста

Танјуг

16. 11. 2020. у 10:14

МОРАМО ДА ПОБОЉШАМО ДИСЦИПЛИНУ: Ана Брнабић открила да ли ће бити продужавања јесењег распуста

Фото П. Милошевић

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић апеловала је данас на грађане да покажу одговорност једни према другима, испоље неопходну дисциплину и, како је казала, издрже још мало у борби против пандемије ЦОВИД-19.

- Сви ми треба да се поносимо како је земља до сада одговорила на разне изазове. Да издржимо само још мало и побољшамо дисциплину. Покажимо одговорност да сачувамо и здравствени и економски систем - поручила је Брнабић гостујући на Пинку.

Брнабић је додала да би епидемиолошка ситуација другачије изгледала када би се смањили бројеви заражених у Београду.

Она је, упитана да ли се размишљало о евентуалном продужетку јесењег распуста, основних и средњих школа, казала да су деца најбезбеднија у школама и да су бројеви заражених компаративно мали.

- Много смо на томе радили. Деца су дисциплинована, као уосталом и њихови учитељи и наставници. На томе им свака част, понашају се веома одговорно - уверава премијерка.

Према њеним речима, када ђаци напусте школе онда нема контроле.

- Седеће по кафићима, возиће се аутобусима, одлазиће једни код других. Док год може тако да остане, да ђаци иду на наставу у школу, треба да иду. Важно је да нисмо изгубили ни један једини дан наставе - казала је Брнабић.

Додала је да се земља и друштво ускоро надају вакцини, а да након тога креће борба за економски опоравак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)