ПИСМО ЛОНЧАРА И ДАНЕ ГРУЈИЧИЋ ЂИЛАСУ И БАЈЕЦУ: Гама нож у Турској или како сте уништили здравство

Novosti online

15. 11. 2020. у 14:58

ПИСМО ЛОНЧАРА И ДАНЕ ГРУЈИЧИЋ ЂИЛАСУ И БАЈЕЦУ: Гама нож у Турској или како сте уништили здравство

Фото: Танјуг/В.Н.

ПИСМО Златибора Лончара и Данице Грујичић Драгану Ђиласу и др Ђорђу Бајецу преносимо у целости.

Ало, Бајец, како је најбоље да уништимо наше здравство?

Ајде, Драгане, да шаљемо све на лечење у Турску и плаћамо из нашег буџета...

Беше то 2009. година када је Србија почела да шаље наше грађане на Гама нож у турске клинике о трошку РФЗО.

Лекари у Србији у неверици, чекајући специјализације које не могу да добију, скупљајући паре да плате да се запосле у некој здравственој установи, са неверицом су посматрали како Драган и Џо пуне рачуне турских клиника, док се наше установе распадају, а пацијенти сами доносе конац за операцију, газу и завоје. Искеширано је из буџета Србије више од четири милиона евра за Гама нож у Турској. За три године третирано је око 720 наших грађана за наведену суму.


Све се то променило 2. новембра 2015. године када је у КЦС почео са радом први Гама нож у Србији, плаћен управо онолико колико је остављено пара у приватним турским клиникама у време Драгана и Џоа. Само прве године рада Гама ножа у Србији третирано је 800 пацијената. Ако је некоме промакло, за три године у турским клиникама 720 наших грађана за више од 4 милиона евра, а за годину дана у насој клиници, са насим лекарима и сестрама 800 наших грађана.


Неспорно је да Драган у свакој 'бризи' о грађанима Србије види лични интерес, те научен да се у сваки посао угради 100, 200, па чак и 300 одсто он кроз своје валутне наочаре види само цифре и послове који су били могући једино у његово и Џоово време.


Грађани Србије врло добро знају, а требало би о томе да се информишу и Драган и његов партнер који плаћа порез у Луксембургу, да је комплетна инвестиција набавке и стављања у рад Гама ноза и Икс ножа, по принципу 'кључ у руке', укупно износила 12 милиона евра. Верујемо да би Драган и порески обвезник Луксембурга, да су били у прилици, само Гама нож платили толико, али новцем грађана Србије. И Икс нож бар дупло.


Да су били у прилици...


Драгане Ђиласе, управо је све наведено разлог засто ваш народ у Србији неће, јер ти и твоји партнери чак и у болесним особама видите прилику за лаку зараду


Срдачан поздрав,


Проф др Даница Грујичић
Др Златибор Лончар

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mina

16.11.2020. 20:44

Када би имали више оваквих енергичних, стручних и надасве поштених људи у здравству, где би нам био крај.Браво докторка Дано!