ДОКТОР КОН ОТКРИО: Ове три мере је предложио кризни штаб!

Novosti online

13. 11. 2020. у 14:18

ДОКТОР КОН ОТКРИО: Ове три мере је предложио кризни штаб!

Фото: Танјуг/Слободан Маљевић

ДАН након одржане седнице Кризног штаба епидемиолог Предраг Кон је обелоданио списак мера које су он и његове колеге предложиле Влади, а како наводи оне би ускоро требало да буду донете.

- Основно је да се све мере које су до сад донете поштују. Друго што смо предложили је да маске буду обавезне у затвореном простору, али и на отвореном простору посебно у пешачки зонама. Ми смо предложили да објекти у којима долази до заражавања, а то су првенствено ноћни клубови не раде после 18 сати. Првенствено се мисли на ноћне клубове. То је орочена мера на две недеље. Орочена мера би подразумевала да се сагледа ефекат њен ефекат након две недеље - казао је Кон.

Он је казао да не може да одговорим на питање када ће бити мере донете.

- Одговор ће бити донет и видећемо који то баланс који може да се изгура. Надам се да ће бити састанак пре доношења мера - казао је он.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

kritik analitik

13.11.2020. 16:44

Ja prosto ne mogu da verujem onima koji stalno govore isto. Ako smo imali dnevno 100-300 novozaraženih jer građani nisu poštovali mere, a sad imamo 3500 novozaraženih jer isti ti građani ne poštuju (iste) mere, onda oni kojima su građani glavni krivci, za mene više nisu merodavni. Isti građani, iste mere, isto nepoštovanje, a rezultati drastični - mislite o tome.