СВАКИ КАФИЋ, РЕСТОРАН И ФИРМА ИМАЋЕ КОВИД-РЕДАРЕ: Министар Лончар појаснио како ће функционисати контроле

Танјуг

12. 11. 2020. у 18:58

СВАКИ КАФИЋ, РЕСТОРАН И ФИРМА ИМАЋЕ КОВИД-РЕДАРЕ: Министар Лончар појаснио како ће функционисати контроле

Фото А. Стевановић

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар појаснио је вечерас да ће Влада Србије процењивати да ли неко може да уђе у Србију на основу епидемиолошког стања у држави из које особа долази.

- Немамо намеру да се ту играмо неког реципроцитета или да се играмо неке политике. Гледаћемо само да ли су угрожени грађани Србије и шта треба да се спроведе од мера ако неко хоће да уђе код нас, да не би донео заразу - рекао је Лончар у Скупштини Србије.

Он је додао да ће и даље бити несметан проток робе, наводећи да до сада приликом транспорта није долазило до проблема и да постоје јасна правила за оне који ту робу превозе.

Лончар је напоменуо и да ће свака фирма, ресторан или кафић морати да имају једно одговорно лице за поштовање епидемиолошких мера.

- Ово радимо из нужде. Желимо да зауставимо ширење короне и да то омогућимо кроз закон. Треба да дођемо до свести грађана који су неодговорни и који постају одговорни једино када знају да могу да буду санкционисани - навео је министар.

Златибор Лончар

Лончар је казао да су морали да уведу и друге службе за помоћ санитарној инспекцији којој је, каже, за израду записника, који може да прође на суду, потребно од 45 минута до сат и 15 минута.

- Позвали смо у помоћ сличне службе да бисмо били ефикаснији - рекао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Ruzica

12.11.2020. 20:55

Postovanje epidemioloskih mera, da svaka firma, kafici i restorani moraju imati jedno odgovoeno lice, to je izjavio veceras ministar Loncar. Da bi se zaustavilo sirenje korone, bolje bi bilo kada bi u firmama i kaficima nabavio fotokataliticke preciscivace vazduha. Tek tada bi se zaustavilo sirenje korone i dalo pozitivnog efekta.

Srecasrecarodos

12.11.2020. 22:59

kakve kontrole?! Sve korumpirano i potplaceno!! ? sede po kaficima i klubovima i piju na racun kuce jos kad ih gazda pita u 23h jel da gasimo muziku oni kazu majok cepajte jos!! ???? Sram da ih bude!!!!

Ne vredi

13.11.2020. 16:04

Mogu imati redare ali će se raditi po starom. Sve ustanove imaju odgovorna lica za sprovođenje zakona o zabrani pušenja i... Nažalost puši se , naročito u zdravstvenim ustanovama ,, a što je najžalosnije puši se čak i u GAK Narodni front i to kako osoblje tako i brižne "mamice".