КРИЗНИ ШТАБ СЕ САСТАЈЕ ДАНАС У 11.00: Нема више одлагања - да ли су ово нове мере за Србију?

Новости онлајн

12. 11. 2020. у 08:12

КРИЗНИ ШТАБ СЕ САСТАЈЕ ДАНАС У 11.00: Нема више одлагања - да ли су ово нове мере за Србију?

Фото: Танјуг

КАКО се у Србији бележи све већи број новооболелих и преминулих од последица корона вируса, како је иза нас најцрњи дан од почетка епидемије ковида-19 у нашој земљи, најозбиљније се разматра увођење нових епидемиолошких мера, а тим поводом данас ће у 11.00 часова, дан после празника, бити одржана и седница Кризног штаба.

Како се незванично сазнаје, прва и главна тема могли би да буду кафићи и клубови. Строжа мера, када је реч о угоститељским објектима била би потпуно затварање, чему се противе и челници града Београда, док је блажа и извеснија варијанта да се њихово радно време скрати до 20 или 21 сат.

Да је време за нове мере нагласио је јуче и градоначелник Београда др Зоран Радојичић.

- Време је и за појачавање контрола и за појачавање мера, мислим да је сад тренутак да уведемо нове мере, да их орочимо на одређени период, пратимо резултате и да се томе прилагођавамо - изјавио је градоначелник Радојичић.

Он је додао да очекује да ће се на седници Крзиног штаба донети одговорне мере и поновио да је Град Београд спреман да сваку меру која се донесе спроведе као и до сада.

Радојичић је истакао да је јавни првоз једна од тачака која носи своје ризике свуда у свету, али да није кључна.

- Наравно да превоз мора да функционише и већина грађана носи маске. Изменом Закона о заштити становништва од заразних болести повећаће се број надлежних који ће имати могућност и право да контролишу и кажњавају. Очекујем да ће те мере додатно утицати и на ситуацију у градском превозу и да ћемо тако смањити и тај мали број људи који не носе маске у возилима јавног превоза. Али јавни превоз није кључна тачка када је преношење вируса у питању, већ су то журке, ноћни клубови, места где се у затвореном простору без маске проводи више времена - рекао је Радојичић и додао да сви зато морамо дати свој допринос и одговорно се понашати.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)