КОН ПОСЛЕ ПРИМЉЕНОГ ОДЛИКОВАЊА: Време да се ситуација преокрене, да потиснемо ову неман 21. века

Новости онлајн

11. 11. 2020. у 13:15

- ДАНАС није дан славља, али јесте време части и и време да се ситуација преокрене у борби против вируса - поучио је Кон.

КОН ПОСЛЕ ПРИМЉЕНОГ ОДЛИКОВАЊА: Време да се ситуација преокрене, да потиснемо ову неман 21. века

Фото: Танјуг

- Време је да се ситуација у борби са короном преокрене, да са појавом вакцина и солидарним спровођењем мера потписнемо ову неман 21. века - поручио је данас епидемиолог др Предраг Кон, један од одликованих за заслуге у борби са корона вирусом.

Кон, који је одликован Орденом Карађорђеве звезде првог степена, рекао је да ће то признање преузети са осећањем огромне части и уз захвалност на поверењу да се обрати у име свих лауреата.

- Свој допринос дали су здравствени радници, али и бројно немедицинско особље. У одликоване су укључене и институције, за јавно здравље и социјалне заштите, које су се истакле радом, као и припадници војске који су све време, а посебно у првом таласу били од узузетне помоћи. Новинари који су допринели одговорним извештавањем, као и људи који су имали херојско ангажовање, а да нису медицински радници - набројао је Кон.

Посебно је навео да су данас 12 лекара и једна медицинска сестра, који су у борби против ковида изгубили живот, постхумно одликовани.

- У време када је пандемија ковида 19 у великом налету, свима који су се и данас нашли у ситуацији да бране животе грађана треба да се и овом приликом захвалимо. Сви су у одбрани отаџбине, тако што чувају животе оболелих - рекао је Кон.

Он је истакао да је Србија у целини ангажована у овој борби, очувања безбедности и здравља, јер, како је рекао, једни без других не могу.

Подсетио је да је данас историјски дан, када је окончан Први светски рат.

- Данас није дан славља, али јесте време части и и време да се ситуација преокрене у борби против вируса, да са појавом вакицна и солидарним спровођењем мера потиснемо ову неман 21. века - поручио је Кон.

Подсетио је да историја Ордена Карађорђеве звезде, који од данас носи, сеже у 1904. годину.

- Своја осећања, мешавину поноса, части и велике одговорности, не могу да опишем речима - рекао је Кон и свим одликованим уз честитке пожелео да се са поносом сећају данашњег дана.

Доктор Кон је истакао да свој орден посвећује супрузи Албини, њеној ћерки Весни, а посебно свом сину Слободану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)