НЕПРИМЕРЕНА ФОТОГРАФИЈА ПОЛУГОЛЕ ПАЦИЈЕНТКИЊЕ ИЗ АРЕНЕ КРУЖИ МРЕЖАМА: Весић - За овај скандал неко мора да одговара

Novosti online

11. 11. 2020. у 12:18

НЕПРИМЕРЕНА ФОТОГРАФИЈА ПОЛУГОЛЕ ПАЦИЈЕНТКИЊЕ ИЗ АРЕНЕ КРУЖИ МРЕЖАМА: Весић - За овај скандал неко мора да одговара

Фото П. Милошевић

ДРУШТВЕНИМ мрежама дели се непримерена фотографија пацијенткиње у доњем вешу, која је очигледно настала без знања жене смештене у привременој ковид болници у Арени у Београду.

Жена је фотографисана у тренутку пресвлачења и мада испрва није било јасно где је тачно и када фотографија настала, данас се огласио заменик градоначелника Београда Горан Весић саопштењем у коме је потврђено да је слика настала у Арени и затражио хитну истрагу о скандалозном угрожавању приватности и повреди личног интегритета.

О срамном чину и читавој ситуацији која је омгућила да слике освану на друштвеним мрежама обавештени су и надлежни органи и, нема сумње, апсолутно је недопустиво да онај ко је аутор фотографије прође некажњено.

Фотографисати некога ко је болестан и на лечењу у привременој болници, у једној потпуно природној ситуацији, а онда је злоупотребити и изврнути руглу објавом фотографија на интернету мора бити строго санкционисано.

Заменик градоначелника је истакао да је објављивањем ових фотографија почињено кривично дело и сви који су учествовали у томе морају да одговарају, јер је повређена је приватност пацијената и жене.

- Данас сам затражио од директора Београдске арене Горана Грбовића да се хитно истражи како је дошло до објављивања слика жена из привремене ковид болнице у Београдској арени. Директор Арене се већ обратио Војсци Србије која води болницу и Министарству унутрашњих послова - написао је Весић.

Према његовим речима, "скандалозне" фотографије објављене су на инстаграм налогу и током јучерашњег дана ширене су по друштвеним мрежама.

- Бесан сам. Град Београд, као ни Војска Србије, не сносе кривицу за овај скандал, али смо дужни да се извинимо овим женама и њиховим породицама и да им обећамо да ће они који су криви за овај скандал да одговарају - истакао је Весић

Ова фотографија делила се од јуче агресивно друштвеним мрежама и изазивала је опречне реакције. Док су се неки прикључили злоупотреби ове ситуације, многи су овај гнусан потез и осудили.

- Господу бих само питала одакле им фотке из ковид болнице и ко ће да сноси одговорност за неовлашћено фотографисање/дељење истих? - један је од коментара.

- Жена дошла да се лечи а билмези је сликају док се пресвлачи, катастрофа - други је коментар на једну од објава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)