"ВРЕМЕ ЈЕ ДА УВЕДЕМО НОВЕ МЕРЕ": Радојичић - Главни проблем нам није градски превоз, већ ноћни клубови

Novosti online

11. 11. 2020. у 12:08

ВРЕМЕ је и за појачавање контрола и за појачавање мера, мислим да је сутра тренутак да уведемо нове мере, да их орочимо на одређени период, пратимо резултате и да се томе прилагођавамо, изјавио је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић за ТВ Прва.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА УВЕДЕМО НОВЕ МЕРЕ: Радојичић - Главни проблем нам није градски превоз, већ ноћни клубови

Фото: Новости архива

Он је додао да очекује да ће се сутра на седници Крзиног штаба донети одговорне мере и поновио да је Град Београд спреман да сваку меру која се донесе спроведе као и до сада.

- Сутра је седница републичког Кризног штаба и вероватно ћемо се сложити да се неке мере морају увести. Ја као лекар увек размишљам о томе да је неопходно сачувати здравље становништва и водити рачуна и о здравственом систему који мора функционише и томе морамо сви дати допринос. Али као градоначелник сам свестан да нема модерне медицине без функционисања привреде. Зато треба стално да се трудимо да нађемо тај баланс, да привреда ипак функциоише. Ситуација је врло озбиљна морамо сви да приступимо озбиљно овом тренутку и свако са своје позиције да покаже личну осговорност - истакао је Радојичић.

Он је додао се кроз кажњавање и контролу подиже свест људи, те изнео податак да су ноћас екипе биле на терену и обавиле 93 контроле, од тога 60 у угоститељским објектима док је седам нађено у прекршају и написане су прекршајне казне.

- Дефенитивно је јасно да у овом тренутку морамо појачати кажњавање бахатих који својим понашањем угрожавају своје и здравље својих породица, али и целе заједнице. Оптерећењем здравственог система и одговорни људи се доводе у проблем јер када буду дошли код лекара сви су исти, и они који се одговорно понашају и они који се не придржавају мера - навео је градоначелник.

Радојичић је истакао да је јавни првоз једна од тачака која носи своје ризике свуда у свету, али да није кључна.

- Наравно да превоз мора да функционише и већина грађана носи маске. Изменом Закона о заштити становништва од заразних болести повећаће се број надлежних који ће имати могућност и право да контролишу и кажњавају. Очекујем да ће те мере додатно утицати и на ситуацију у градском превозу и да ћемо тако смањити и тај мали број људи који не носе маске у возилима јавног превоза. Али јавни превоз није кључна тачка када је преношење вируса у питању, већ су то журке, ноћни клубови, места где се у затвореном простору без маске проводи више времена - истакао је Радојичић и додао да сви зато морамо дати свој допринос и одговорно се понашати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (5)

Mila

11.11.2020. 20:04

U gradskom prevozu treba da se sedi na svako drugo mesto....da se stoji na obelezenim mestima.....treba nam jos bar 1000 autobusa da bi to bilo tako Kad bi i svi preplaseni gradjani umesto automobilima isli autobusima na prevoz e tada bi shvatili da nam treba jos bar 2000 autobusa

Zivko

11.11.2020. 20:08

Obavezno prebcite fakultete na on line kao i skole , zatvarajte teretane , fitnes centre i ostale klubove ...A klubove zatvorite privremeno jer niko ne postuje radno vreme primer Sava male, Beton hale , Dorcol platz i da ne nabrajam dalje

neko sa balkona

11.11.2020. 20:28

Dovoljno je da zabranite kretanje od 21 -06 ujutru i kraj pa kafici ne mogu da rade i obavezno fakultete i skole prebacite na on line na 30 dana pa pratite situaciju ako se smiri ublazite ako ne produzite.