БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ У НОВОМ САДУ СУ ЛИМИТИРАНИ: Вучевић - Покушавамо да не уведемо ванредну ситуацију

Танјуг

11. 11. 2020. у 10:23

РАСТЕ број инфицираних вирусом корона у Новом Саду, а број болничких капацитета је лимитиран, каже градонацелник Новог Сада Милош Вучевић и додаје да ће ситуација са вирусом моћи да се смири тек када дође вакцина, а спреман је да је први прими како би показао да је безбедна.

БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ У НОВОМ САДУ СУ ЛИМИТИРАНИ: Вучевић - Покушавамо да не уведемо ванредну ситуацију

Град Нови Сад

Он је за ТВ Пинк навео да нема разлога за панику, али да је потребан озбиљан приступ и примена мера.

"Морамо бити свесни ситуације, да бројеви нису добри, да расте број инфицираних, болнички капацитети су лимицирани, ниједан здравствени систем не може да прими неограничени број инфицираних", рекао је Вучевић.

Он је позвао грађане да не организују велике журке, свадбе, да се стрпе.

Како је рекао неће бити организованог дочека Нове године у Новом Саду, већ ће бити само упаљена новогодишња расвета.

"Покушавамо да у Новом Саду не уведемо ванредну ситуацију. Морамо да постујемо оно што лекари кажу, али морамо да водимо рачуна о економији и привреди.Не можемо све да закључамо“, рекао је он.

Наводи да Нови Сад није одустао ни од једне планиране инвестиције, да до краја године чекају одговор две велике фабрике из Немачке и Јапана које би требало да дођу у Нови Сад.

Напомиње да је поцела да се ради од Жежељевог моста до железничке станице деоница брзе пуге од Београда до Новог Сада и да ће крајем наредне године између та два града возом се стизати брже него аутомобилом.

Упитан да ли постоји пројекат Нови Сад на води, Вучевић је рекао да не постоји, али да не може да прихвати да је неко против развоја града.

„Имамо део обале Дунава који је запарложен, потпуно неискориштен. Сигуран сам да они који критикују да су на власти први би гурали тај пројекат“, рекао је он.

Додаје да Град неће одустати ни од једног пројекта и да ће о свему слушати струку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)