"МОЖДА СЕ ПОЈАВИ КОВИД-23!" Даница Грујичић упутила важан апел грађанима: То је најопасније!

Novosti online

10. 11. 2020. у 21:26

ПРОФ. др Даница Грујичић, неурохирург и директор Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије апеловала је на грађане да избегавају окупљања.

МОЖДА СЕ ПОЈАВИ КОВИД-23! Даница Грујичић упутила важан апел грађанима: То је најопасније!

Фото ВН

- Онколошки пацијенти се лече на исти начин на који су се лечили и прошле године. У сва три таласа смо имали запослене који, срећом, нису имали тежу клиничку слику. Ми сутра радимо шест операција јер тумори мозга не могу да чекају. Мој апел свима је: Никако окупљање, без обзира да ли се ради о отвореном или затвореном простору - рекла је Даница Грујичић.

Она каже да вирус корона није измишљотина, а да је једини начин да се проблем реши, производња вакцине, те истакла важност тога да Србија буде вакцинално суверена држава.

- Била сам на отвореном, носила сам маску и свеједно сам добила корону. Истог дана сам се закуцала у кревет. Ми ћемо морати научити да живимо са короном, можда се појави и Ковид-23, зато морамо да се навикнемо на мере - казала је она на РТС-у.

Покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба, Зоран Гојковић, каже да нормалног живота још у једном периоду неће бити, те да и даље један број људи не схвата опасност од вируса корона.

- Морамо сви заједно, сложно да радимо на решавању овог проблема - рекао је Гојковић.

Директор Клиничког центра у Крагујевцу доктор, Предраг Саздановић је истакао да је епидемиолошка ситуација у Крагујевцу тешка.

- Ми ћемо моћи изџати, али не бесконачно - рекао је он.

Заменик градоначелника Горан Весић је истакао да је важно да одговарају организатори оних који организују журке после 23 часа.

- Град спроводи мере које доноси кризни штаб. Ми инсистирамо на промени законских прописа, како не би само санитарни инспектори могли да проверавају поштовање мера. Изменом закона, то ће бити омогућено и комуналним милиционерима - казао је Весић.

Он је истакао да је важно и придржавање мера и то да привреда ради.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Predrag Milosevic

14.12.2020. 00:35

Mere mora da budu 1. jasne 2. tacne 3. konkretne strigo se zabranjuje.... vizacima, na nastave saobracaj u slucaju da im udje putnika bez mase 4. svim trgovinama, da usluze, komuniciraju ili naplate robu licima bez maske 5. zabranjuje se svim zaposlenima u javnim ustanovama komunikacija sa ljudima bez maske STITECI SEBE STITITE SVE NAS ....