ПРЕСЕК СТАЊА ПО ГРАДОВИМА У СРБИЈИ: У Београду половина новозаражених короном, ови градови су и даље жаришта

Novosti online

08. 11. 2020. у 15:26

СТАЊЕ на листи градова када је реч о корона вирусу ни после данашњег пресека није промењено када је реч о првом месту и највећем жаришту. У Београду је за само 24 сата регистровано нових 1.057 случајева, што је тачно половина од укупног броја заражених.

ПРЕСЕК СТАЊА ПО ГРАДОВИМА У СРБИЈИ: У Београду половина новозаражених короном, ови градови су и даље жаришта

Фото И. Маринковић

Оно што је данас другачије у односу на претходни пресек јесте то што је Крагујевац друго место препустио Новом Саду где су забележена нова 132 случаја. Невероватно је то што Крагујевац данас уопште није на листи иако је после јучерашњег пресека имао чак 230 нових случајева.

На трећем месту данас је Ваљево са 87, колико је било и јуче, док је у Нишу 50 нових случајева, девет више него јуче.

Иза Ниша, на овој неславној листи налазе се још и Краљево са 41, Чачак са 28, као и Бор где је забележено 27 новооболелих. У Крушевцу, Шапцу и Прокупљу регистровано је по 26 новозаражених, док Зрењанин и Смедерево имају по 24 нова случаја.

Пожаревац и Лозница бележе по још 21 случај корона вируса, док је на југу земље у Врању потврђено још 20 заражених корона вируса.

Подсећамо, у последња 24 сата у Србији је на корона вирус тестирано 8.299 особа, од чега је позитивно 2.112 особа. Нажалост, преминуло је још 10 људи.

Према последњим подацима Министарства здравља и Института "Батут", на респираторима у здравственим установама у Србији налази се 106 пацијента, што је 31 више него јуче.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)