НЕМА ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ НА ТРГОВИМА: На улазу у 2021. биће концерата, али на потпуно другачији начин

Новости онлине

08. 11. 2020. у 10:07

ЗАМЕНИК градоначелника Београд Горан Весић рекао је да свака мера која се доноси у складу са епидемиолошком ситуацијом мора да буде у интересу јавног здравља, али и економије јер не смемо да дозволимо да економија опет стане.

НЕМА ДОЧЕКА НОВЕ ГОДИНЕ НА ТРГОВИМА: На улазу у 2021. биће концерата, али на потпуно другачији начин

Фото: Депоситхотос

Како је истакао долази време слава, али велики део грађана разуме да је прослава ризична. Он је рекао и да ове године неће бити организована ни традиционална манифестација за децу "Божићно сеоце" испред Храма Светог Саве.

- Исто тако неће бити ни оних кућица у центру града, али ћемо обезбедити да преко неких телевизија буде пренос дочека Нове године. Организоваћемо један занимљив програм на неколико локација где ће, између осталог, млади музичари певати песме о Београду, али без публике. Имаћемо и ватромет у поноћ, али неће бити масовних окупљања - најавио је Весић гостујући у емисији "Усијање" на ТВ Курир.

Он је додао да поштовање мера може добро да функционише, а то показује мали број заражених у школама и вртићима.

- Суштина је да је заштитимо наш здравствени ситем. Показало се да успевамо да издржимо и овај талас. Београдску арену смо ставили у функцију са 510 кревета и 215 кисеоничких места, то није било могуће ни у првом ни у другом таласу. До 1. децембра ће бити завршена ковод болница у Батајници са 1.000 кревета. Само у Београду ћемо имати 1.510 нових места, независно од постојећих капацитета. И тиме ћемо омогућити другим болницима да могу да раде и са другим пацијентима - указао је Весић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)