СРБИЈА ОЗБИЉНО ШТИТИ СВОЈЕ НЕБО: Министар Стефановић обишао Команду РВ и ПВО

Новости онлајн

06. 11. 2020. у 18:02

СРБИЈА ОЗБИЉНО ШТИТИ СВОЈЕ НЕБО: Министар Стефановић обишао Команду РВ и ПВО

Фото: Министарство одбране

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас, са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

Он је поручио да ће у наредном периоду бити настављено са инвестицијама у модернизацију овог вида војске.

О стању и кључним задацима министра Стефановића информисао је командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић. Након састанка министар Стефановић је истакао да је посебна част и задовољство што је у прилици да се упозна са свим оним што ради команда нашег Ратног ваздухопловства, као и свим што су, уз подршку председника Вучића, уложили наша Војска и Министарство одбране у модернизацију РВ и ПВО.

- Ресурси које Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана имају данас веома су поштовани у читавом региону, и захваљујући тим инвестицијама, набавци најновијих средстава противваздухопловне одбране и наших ваздухоплова, пре свега "мигова 29", данас Србија може да каже да озбиљно штити своје небо, своје грађане и гарантује безбедност и слободу своје земље – нагласио је министар Стефановић.

Министар Стефановић је рекао да ће се инвестиције у наше Ратно ваздухопловство наставити и да је то задатак за Министарство одбране и Војску Србије, као и популаризација војничког позива, пре свега када је реч о младим пилотима.

- Важно нам је да људи осете због чега је понос и част бити у саставу овако елитних јединица војске Србије, али и да размотримо све оно што можемо да учинимо за људе да поправимо њихов стандард, опремљеност и обученост – нагласио је министар одбране.

Он је изразио задовољство што је током данашњег сусрета и код генерала Жарковића и код свих у Команди видео изузетну посвећеност и истакао да је реч о људима који ту раде свакога дана и у сваком тренутку, који 24 сата брину о безбедности нашег неба.

- Надам се да ћу успети у сарадњи са њима, са генералом Мојсиловићем и са другим људима из Војске Србије, да учиним да направимо још један корак напред и да све оно што смо добили као задатак од председника Вучића испунимо и учинимо да Ратно ваздухопловство и противваздухопловна одбрана буду још снажнији и моћнији у заштити наше земље – поручио је министар Стефановић.

Обиласку су присуствовали и начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-мајор Желимир Глишовић, заменик команданта РВ и ПВО бригадни генерал Жељко Билић, начелник Штаба РВ и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и командант 126. бригаде ВОЈИН пуковник Александар Дучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)