У КАКВОМ ЈЕ СТАЊУ ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ? Главна сестра открива како се осећа директор Инфективне клинике и члана Кризног штаба

Novosti online

04. 11. 2020. у 11:12

ЗОРИЦА Николић, главна сестра на одељењу за Клиничку фармакотерапију и нејасна фибрилна стања Инфективне клинике, каже да имају 50 пацијената, од којих је у уторак ујутру њих 11 било на респиратору, али да се то мења из часа у час.

Dušan

04.11.2020. 15:53

Glavna greška koja se sprovodi, a ne doprinosi sprečavanju širenja korone je sledeća: To je neobaveštavanje o lokalitetu kovid pozitivnih. Iznosi se samo po opštinama uglavnom, tako da lebdi oko nas. Ne postoji nigde informacija o imenima kovid pozitivnih. Ostaje samo na njima samima da o tome obaveste one sa kojima su se sretali, a poznaju se. Biti kovid pozitivan nije sramota, ali bi velika korist u sprečavanju širenja bila bolja informisanost građanstva tipa: "auu, pa ja sam bio tamo i tamo pre 5-6 dana , rukovao sam se sa tim i tim, a pozitivni su, a imam neke simtome, daj da se proverim... Ne bi se dolazilo u situaciju da se zatvaraju celi gradovi, oblasti ili države. U staroj SFRJ je za kratko vreme uništena variola!!!

Žigolo

04.11.2020. 20:20

@Dušan - Zakon ne dozvoljava da se objavljuju imena obolelih i to bi bilo krivično delo. Mnogo je gore to što ima dosta neodgovornih, koji znaju da nose virus i testirani su pozitivno, bez trunke griže savesti šeta okolo čak i bez maske i zaštite, umesto da sede u propisanom karantinu.

vladimir

04.11.2020. 18:38

Dobro ste se setili da date izveštaj o NAJ, NAJ doktoru i njegovom zdravstvenom stanju! Niste vi /ovog puta/ barjaktar sramote o izveštavanju najpoštenijeg doktora, što je čudno (?) ali IPAK ste dali "neku" informaciju!?