СРБИЈА ЋЕ ДАНАС ИМАТИ ВИШЕ ОД 2.000 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Премијерка Брнабић најавила погоршање ситуације са короном и упутила апел грађанима

Новости онлине

04. 11. 2020. у 09:59

СРБИЈА ЋЕ ДАНАС ИМАТИ ВИШЕ ОД 2.000 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Премијерка Брнабић најавила погоршање ситуације са короном и упутила апел грађанима

Ана Брнабић

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић рекла је да ће данас у Србији бити више од 2.000 новозаражених корона вирусом, а да ће само у Београду бити више од 1.000, преноси Б92.

- Данас ћемо имати преко 2.000 новозаражених. Молба још једном да носе маске и да прате све препоруке -рекла је она за телевизију Прва.

- Без сумње ће се епидемиолошка ситуација погрошавати. Нама је сваки дан важан док не завршимо две нове ковид болнцие. Тада ће бити лакше нашем здравственом систему, а то ће бити у децембру - казала је она.

Она је рекла да има места у болницама, и да је тренутно хоспитализовано 2.000 пацијената због корона вируса.

- Никоме није у интересу да имамо нове мере. Најмање шест пута дневно разговарам о томе са председником Србије. Иако подаци делују страшно то је и даље мање него у региону - казала је Брнабић.

Позвала је и апеловала на грађане да носе маске и поштују мере.

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Predlog

04.11.2020. 14:51

Očigledno je da deo građana, naročito beograđana, ne poštuje preporuke i mere Kriznog štaba i Vlade, te je potrebno primeniti mnogo oštrije mere kako bi građanima konačno došlo iz d....a u glavu. Zašto da ostali bolesnici budu dovedeni u smrtnu opasnost zbog dela neodgovornih, koji svojom bahatošću zauzimaju sve bolničke kapacitete!? Vlada treba da jasno obznani da će, od nekog datuma, samo određeni broj bolnica biti namenjen za Kovid pozitivne i kada se one popune ostali koji se budu zaražavali ima da budu u svojim stanovima i kućama i tamo da ih leče njihove porodice! Nakon toga, kada budu zaraženi vraćani ispred bolnica svojim kućama, shvatiće svi drugi kako treba da se ponašaju. Na ovaj način biće obezbeđen rad fabrika i drugih firmi i zaštićena većina građana. Pored ovakve mere neće biti potrebno uvoditi vanredno stanje ni policijski čas.