РАДОЈИЧИЋ: За сада без полицијског часа

Novosti online

02. 11. 2020. у 16:50

РАДОЈИЧИЋ: За сада без полицијског часа

Фото Танјуг

ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Зоран Радојичић изјавио је данас да у главном граду за сада неће бити увођења полицијског часа због епидемије корона вируса, али није искључио могућност доношења те мере у наредном периоду.

Подсетио је да су појачане контроле примене прописаних мера за борбу против короне и прецизирао за Танјуг да је током претходног дана у угоститељским и малопродајним објектима извршено 170 инспекцијских надзора.

Навео је да су том приликом инспектори градског Секретаријата за инспекцијске послове написали три прекршајна налога и да је републичка санитарна инспекција два налога проследила судији за прекршаје.

У Београду има око 2.500 угоститељских објеката, а према речима градоначелника, 90 одсто њихових власника се придржава мера, али и даље има оних који их не поштују, због чега су, додаје, претходних дана појачане контроле.

Најављена измена Закона о заштити становништва од заразних болести ће, каже градоначелник, омогућити да се и друге службе укључе у контроле и на лицу места издају прекршајне налоге, али и истакао да суштина није у кажњавању јер већина грађана поштује мере.

"Циљ је да препознамо оне бахате који их не поштују, казнимо их и на тај начин повећамо сигурност здравља свих људи. Надам се да ћемо у року од две недеље имати нови закон и моћи на терену да спроводимо нове одлуке", рекао је Радојичић.

Навео је да очекује да након викенда буде мањи број новозаражених вирусом корона и прецизирао да је у Београду, према последњим подацима, 684 новоболелих.

Упитан да ли ће бити пооштравања мера, рекао је да се и даље инсистира на стриктном поштовању већ уведених јер то, додао је, омогућава да епидемија буде под контролом.

"Чекамо следећи републички Кризни штаб на коме ће епидемиолози изнети своје ставове и у зависности од тога ће се донети одлука. Моје мишљење је да се још увек неће уводити полицијски час, али нисам сигуран да и у наредном периоду неће бити потребе за таквом мером", додао је Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)