АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ТУРСКОЈ: Међу страдалима и повређенима нема грађана Србије

Танјуг

30. 10. 2020. у 19:16

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ТУРСКОЈ: Међу страдалима и повређенима нема грађана Србије

Фото: Танјуг/АП

АМБАСАДОР Србије у Анкари Зоран Марковић изјавио је вечерас да према информацијама којима располаже међу страдалима и повређенима у земљотресу који је данас погодио Турску нема држављана Србије.

Он је, међутим, додао да ту информацију треба прихватити с резервом с обзиром на то да у Турској, а посебно у Измиру који је најтеже погођен земљотресом, живи доста припадника српске бошњачке заједница који су двојни држављани Турске и Србије.

Марковић је у изјави за Тањуг истакао да ће амбасада пружити сваку помоћ држављанима Србије који су се евентуално затекли у Турској, као и двојним држављанима, у оквиру својих могућности и могућности државе Србије.

Урадићемо све што је у нашој моћи да помогнемо, али могућности су нам ограничене и изјавићемо саучешће градоначелнику Измира. Пружићемо сваку помоћ у оквиру наших могућности ако нам се јави било ко од наших држављана, без озира на то да ли је у питању двојни држављанин или неко ко се затекао у Турској, иако их нема много јер сезона није у току", рекао је Марковић.

Он је навео да је ситуација најтежа у Измиру, где се, према подацима турског министарства унутрашњих послова срушило или урушило најмање 20 зграда у којима више не може да се станује.

Према његовим речима, земљотрес се није осетио у Анкари, али јесте у Истамбулу, што је изазвало забринутост с обзиром на то да се тај град налази на једном од најтруснијих подручја на свету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)