ПИТАЊЕ ЗА НЕВЕРНЕ ТОМЕ - ИМАТЕ ЛИ МИЛОСТИ? Обраћање Кризног штаба, ситуација у ВМЦ Карабурми тешка (ВИДЕО)

Новости онлине

30. 10. 2020. у 15:24

ПИТАЊЕ ЗА НЕВЕРНЕ ТОМЕ - ИМАТЕ ЛИ МИЛОСТИ? Обраћање Кризног штаба, ситуација у ВМЦ Карабурми тешка (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

У РЕПУБЛИЦИ Србији је до 15 часова 30. октобра 2020. године регистровано је укупно 43.137 потврђених случајева ковид 19.

Др Дарија Кисић Тепавчевић је на почетку изнела статистичке податке везане за број заражених особа по градовима. Такође, напоменула је да је у Арени тренутно смештен 121 пацијент, а у последња 24 часа је примљено 23 људи.

Када је у питању рад школа, од почетка школске године до данас, укупно је потврђено 313 случаја ђака који су позитивни на присуство овг вируса, од чега су 149 средњошколци.

- У току ове недеље је код 56 ђака потврђено присуство овог вируса, 28 оних који похађају основну школу и исто толико оних који похађају средњу школу - рекла је др Дарија Кисић Тепавчевић.

На подручју града Београда од почетка школске године највише оболелих ђака било је из Београда, а у чак 11 округа од почетка године није забележено ширење и оболевање.

Др Удовичић, начелник ВМЦ Карабурма, је истакао да је ситуација у тој установи тешка, и да сви пацијенти имају тешку клиничку слику.

- Немогуће је зауставити корону да не уђе у болнице. Ући ће или преко особља или преко пацијената, свако од нас може бити прокужен. Најопаснији су они који имају благу клиничку слику и то занемарују - рекао је др Удовичић, и истакао да су лекари сада у великој дилеми, и да су преуморни од борбе са вирусом.

- Нећемо одустати сигурно, настављамо да се боримо, али постављамо питање свима који се не придржавају мера: "Да ли мисле да се то њима неће десити, и да ли имају имало милости за нас који ово раде". Причао сам са многим пацијентима који су били неверне Томе, па су легли у болницу и борили се за ваздух.

Он је поново позвао људе да носе маске, перу руке и одржавају раздаљину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)