ОНАЈ КОЈИ ЈЕ ЖИВЕО У ХРИСТУ, УМРЕТИ НИКАДА НЕ МОЖЕ: Игуман Сава Јањић се опростио од Амфилохија

Novosti online

30. 10. 2020. у 09:55 >> 13:48

ОНАЈ КОЈИ ЈЕ ЖИВЕО У ХРИСТУ, УМРЕТИ НИКАДА НЕ МОЖЕ: Игуман Сава Јањић се опростио од Амфилохија

Фото З. Јовановић

У КЛИНИЧКО Болничком Центру Црне Горе, јутрос у 8 и 20, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије.

Вест о упокојењу Ђеда, како је од милоште зван, сви су примили са великом тугом и жалошћу.

Од њега се опростио и игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић:

- Онај који је живео у Христу, умрети никада не може. Да се вечно радује, радује у светлости лица Божијег, коме је цео свој земаљски живот посветио. Благодаримо Господу који нас је удостојио да духовно узрастамо уз равноапостолног светитеља. Вечан спомен митрополиту Амфилохију!

Подсетимо, у Клиничко Болничком Центру Црне Горе, после примања Свете Тајне Причешћа, упокојио се у Господу Високопреосвећени Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско- Приморски и Егзарх светога трона Пећкога г. Амфилохије.

О свим другим детаљима у вези са сахраном високопреосвећеног Митрополита јавност ће бити ускоро обавештена.

Вечан спомен и Царство Небеско, саопштили су из Митрополије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Svjetlana

30.10.2020. 10:08

Вјечнаја памјат и Царство небеско Владики нашем Амфилохију, а Господу слава и хвала у векове Први нормалан коментар који сам прочитала! Па Владика је дисао за Христа и Царство небеско, какав "најтужнији дан", о чему причају црквени званичници кад нас Христос учи да смо сви у Њему ЖИВИ!

KIR SRBIN

30.10.2020. 14:58

Вјечнаја памјат. Част ми је што сам Вас познавао и пар тренутака свог живота провео са Вама, слушајући мудре речи и учећи се благости и миру.