КОРОНА ПРЕСЕК ПО ГРАДОВИМА У СРБИЈИ: У Београду више од 700 регистрованих у једном дану, повећава се број хоспитализованих

Novosti online

29. 10. 2020. у 15:56

КОРОНА ПРЕСЕК ПО ГРАДОВИМА У СРБИЈИ: У Београду више од 700 регистрованих у једном дану, повећава се број хоспитализованих

Фото: Игор Маринковић

У СРБИЈИ је данас оборен нови црни рекорд - за последња 24 сата на корона вирус је тестирано 9.450 особа, позитивно је 1.384, док је преминуло шест особа. Београд и даље има највише новозаражених - 728, или 52,6 одсто до укупног данашњег броја. Данас смо прешли и цифру од 1.000 хоспитализованих.

Крагујевац се и даље налази на другом месту са 84 новозаражених, где је већ недељама, Нови Сад је на трећем са 67, затим следи Краљево - 32, Ваљево - 30 и Шабац - 30.

Иначе, Шабац је на граници да уведе вандредну ситуацију, јер су данас имали највише заражених у односу на претходне дане, рекао је данас градоначелник тог града.

На састанку градског Штаба за ванредне ситуације, Пајић је истакао да у Шапцу има укупно 123 активно оболелих. Додаје и да је око 400 контаката у изолацији.

Подсетимо, јуче смо поново оборили црни рекорд - са 341 колико смо имали у понедељак, у уторак смо "скочили" на чак 1.053 заражених за 24 часа,а јуче на чак 1.328! На респиратору је јуче било 39 пацијената, а број хоспитализованих се јуче попео на 946, што значи да је, када се упореди са пресеком за дан раније, за 24 часа новх 123 пацијената је смештено у болнице.

Више од 1.000 оболилих од короне у болницама

Данас је број хоспитализованих већи за 66 и износи 1.012, а на респиратору се налази 44 пацијената, што је за пет више него јуче.

Члан Кризног штаба др Срђа Јанковић, коментаришући епидемиолошку ситуацију у Србији, рекао је јуторс да не може тако лако да се прате контакти заражених "јер их има превише", а епидемиолога тек нешто више од стотинак у целој земљи.

Он је ракао и да смо тек на почетку трећег таласа и да се епидемија убрзава.

Др Предраг Кон рекао је јутрос да је индустрија забаве кључни проблем, као и да имамо "уплив" вируса у школама и вртићима.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић састао се јуче са директорима ковид болница у Србији, након чега је саопштио да нових мера неће бити за сада, али да ће бити пооштрене казне, односно да ће се боље примењивати оне мере које већ имамо. Полицијски час за сада није опција. Ускоро би требало да буду пооштрене казне, а за то се чека усвајање измена два закона - о прекршајима и заштитити становништва у случају епидемије.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)