СПАВАО У СЕНУ Мајка пронашла Драгољуба (9), остаје мистерија где је дечак боравио више од 20 часова

В. Митрић

29. 10. 2020. у 15:58

СПАВАО У СЕНУ Мајка пронашла Драгољуба (9), остаје мистерија где је дечак боравио више од 20 часова

Фото: В.М.

ДЕВЕТОГОДИШЊИ Драгољуб Николић из Доњег Добрића, код Лознице, за којим је од среде од 16 часова трагало скоро читаво село и мноштво полицијских патрола из ПС Лознице, срећом данас је нешто иза поднева пронађен жив и здрав.

Несталог дечака пронашла је мајка Данијела, на десетак метара од куће, ушушканог у бале од сена. Мајка, која је пролила силне сузе, уз бригу за дететом, у драми која је трајала више од 20 часова, претраживала је део по део око куће.


-Случајно сам померила две три бале и угледала, сва срећна, живо моје чедо -прича нам мајка Данијела, која сада лије сузе радоснице.

-Мој старији син Слађан подсетио ме је да га је он једном пронашао у сену, како спава. Осећала сам се тужно и болно, а сада се радујем као кад сам рађала свако од мојих петоро деце. Сви су ми добри и послушни. Јуче су, после школе, сви четворо били код деде да му помогну да убаци кукуруз у чардак. Драгољуб се по повратку, око 16 часова, изгубио и нигде му није било трага.

Брат Слађан је, у присуству мајке, пре него што је брат пронађен, рекао за „Новости“ да је имао обичај да оде и легне међу бале сена. Где је дечак био пре него што се вратио од деде Илије, чија је кућа удаљена од њихове око пола километра и кад је отишао међу бале сена још се не зна. То је једно од питања, која траже одговоре, како би овај нестанак детета био потпуно расветљен.

Нису га пробудиле ни многе полицијске патроле, које су биле око куће читаве ноћи и преподнева, ни мештани који су туда  пролазили, трагајући такође за њим.

-Тврд је у сну -каже један од комшија. -Код деде је једном заспао на чардаку, где се био осамио. Старац га је, кад га је нашао, једва пробудио.

Радоје Баштовановић, један од комшија Николића, чији отац Бобан и мајка Данијела раде „од јутра до сутра“, каже да су сви дивна деца.

-Сам живим, стар сам и болестан, нису ми никакав род, али ме пазе и помажу ми као да сам им најрођенији род -каже Баштовановић.

-Видите колику су кућу подигли њихови родитељи, а сваки блок за њу изнела су ова деца. Колико сам био тужан и забринут до проналаска Драгољуба, толико сам сада срећан.
Униформисана полиција, предвођена командиром Миланом Несторовићем, као и инспектори на челу са шефом Гораном Радовановићем, претражили су сваки путељак од дедине до куће у којој живе деца, па онда у ширину сваки сењак, сламу, напуштене куће, стаје и друга здања. Нико од полицајаца није ни спомињао да смена истиче. Дали су се заиста у општу потрагу, спремајући да у њу укључе и псе трагаче.
Мајка је, све док није видела Драгољуба, запомагала, молила и кумила за помоћ, изражавајући  захвалност „Новостима“ што смо одмах објавили њен вапај и дечакову фотографију.
Село је мирно, па је мало ко помислио да је дечак отет, одведен у непознатом правцу. Сад је најважније да се опорави, јер је, поред осталог, хладна ноћ оставила на њега трага, па ће му добро доћи и преглед код лекара, што је нешто што се у оваквим и сличним ситуацијама подразумева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)