ДА ЛИ ЈЕ КРАЈ МИХОЉСКОМ ЛЕТУ? Облаци и киша до краја октобра, ево какав нас новембар очекује

Novosti online

29. 10. 2020. у 09:24

ЧИНИ се да у октобру још нисмо искусили право јесење време будући да су се температуре читавог месеца кретале око пријатних 20 степени.

ДА ЛИ ЈЕ КРАЈ МИХОЉСКОМ ЛЕТУ? Облаци и киша до краја октобра, ево какав нас новембар очекује

Фото: Танјуг

Оно на шта нисмо били спремни након таквих дана јесу хладније ноћи и јутарње магле, уз шта се овај месец и опрашта од нас.

Последњи дани октобра

Осим температура које су биле изнад вишегодишњег просека, ни количина падавина током целог месеца није прелазила просечне вредности, па ће тако остати и до његовог краја.

Четвртак пред нама обележиће јутарња магла, а касније променљиво облачно време. После подне се очекује киша, најпре на северу наше земље, а увече и у току ноћи очекује се и у осталим крајевима. Најнижа дневна температура биће на Копаонику, 2 степена, док ће се у осталим крајевима најниже температуре кретати између 6 и 9 степени. Највиша дневна биће од 9 до чак 19 степени, колико је најављено у Неготину.

Претежно облачно биће и у петак, али током већег дела дана биће суво. На северу Србије током вечери очекује се киша, ветар западни, слаб и умерен. Најниже дневне температуре биће између 5 степени на Златибору, а највише дневне кретаће се између 16 и 18 степени Целзијуса.

Први дан викенда и последњи дан октобра наставиће истим ритмом - претежно облачно, повремено са кишом и углавном умереним ветром, док се у неким крајевима очекује и северозападни ветар јачег интензитета. Минималне дневне температуре биће од 6 степени на Златибору до 10 у Београду. Највише дневне кретаће се између 15 и 18 степени.

Топлији новембар

Како наводе метеоролози, исти тренд са температурама изнад просека наставиће се и у новембру,што најављују већ његови први дани будући да се у недељу и почетком следеће седмице очекује разведравање уз пораст температуре.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)