КОРОНА СЕ ПРОШИРИЛА МЕЂУ УЧЕНИЦИМА: Кон - Вирус откривен у 56 београдских школа

Танјуг

28. 10. 2020. у 15:17

КОРОНА СЕ ПРОШИРИЛА МЕЂУ УЧЕНИЦИМА: Кон - Вирус откривен у 56 београдских школа

Фото: Танјуг

ТОКОМ протекле недеље у 56 основних и средњих школа у Београду било је углавном појединачних случајева заражавања вирусом корона, каже епидемиолог Предраг Кон и додаје да је ситуација у школама за сада добра.

Он је за Танјуг рекао да је вирус откривен у 28 средњих и исто толико основних школа и да су заражавања ученика била у породици или породичном контакту, изван школе.

Преношење вируса између ученика било је у две средње школе и да су те групе ученика одмах прешле на онлајн наставу.

- Направљен је надзорни систем који функционише у овим условима. Да ли ће бити затварања школа или не, то зависи од процене уливања вируса у школе и да ли ће то утицати на организацију саме наставе - рекао је Кон.

Што се тиче вртића наводи да запослени чешће оболевају од деце, да малишани и уколико се заразе имају благу клиничку слику.

- Пошто запослени носе маске уколико се појави да је неко заражен нема потребе децу слати у изолацију и кућни карантин - појаснио је он.

Кон је навео да након погоршања епидемиолошке ситуације у Србији што се тиче вируса корона има основа да родитељи размишљају да не воде дете у вртић, али да је за запослене родитеље вртић једино решење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)