„СИТУАЦИЈА ЗА БРИГУ“ Вучић: Све више људи на респираторима

Танјуг

28. 10. 2020. у 13:50

„СИТУАЦИЈА ЗА БРИГУ“ Вучић: Све више људи на респираторима

Фото: Д. Миловановић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да у Србији још није ситуација за панику, али је за бригу, јер је све више људи на респираторима и у болницама.

Он је на конференцији за новинаре истакао да, у поређењу са другим земљама у свету и у региону, ствари и даље држимо под контролом, али да морамо бити озбиљнији у спровођењу постојећих мера.

Вучић је навео примере Словеније и Храватске и навео да би ако би се бројеви пренели то би у Србији пропорционално према броју становника значило да у Србији има 4 000 и 9 000 новозаражених или 55 мртвих, а до 13 сати код нас има четворо мртвих, а биће их највише до седам.

-Ти бројеви ће на жалост да расту, али борићемо се да расту аритметичком а не геометријском прогресијом-поручио је Вучић.

Он је такође изразио захвалност свима који поштују мере, па макар и упола и то је, како је казао, нешто.

Поменуо је и случај украјинског инфлуенсера који није признавао постојање корона вируса, а управо од њега је, на жалост, умро.

Заменица директора Инфективне килинике Ивана Милошевић рекла је такође да број пацијената драматично расте и упозорила да када тако почне, тешко је ствари вратити на раније стање и апеловала да људи избегавају ризик и носе маске.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)