ОШТРО ЋЕМО САНКЦИОНИСАТИ ОНЕ КОЈИ НЕ ПОШТУЈУ: Србији прети 1200 оболелих, нема нових мера

Новости онлајн

28. 10. 2020. у 13:38

ОШТРО ЋЕМО САНКЦИОНИСАТИ ОНЕ КОЈИ НЕ ПОШТУЈУ: Србији прети 1200 оболелих, нема нових мера

Фото: Принтсцреен/Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да нове мере за спречавање ширења корона вируса нису биле тема на састанку са директорима цовид болница, јер је то у надлежности Кризног штаба, али је најавио да ће се оштро санкционисати кршење до сада уведених мера.

- Оштро ћемо санкционисати оне који не поштују уведене мере и то ћете већ у данима који су пред нама моћи да видите. Други избор немамо, не можемо да затворимо нашу економију - рекао је Вуцић.

Он је на конференцији после састанка са директорима болница рекао да Србија не жели да уводи забрану кретања и полицијски час, осим ако не буде дошла до ивице амбиса, јер жели да сачува економију.

Председник је рекао да је у Паризу уведен полицијски час од 21 сат до 6 ујутру, да Чешка то данас уводи за целу територију, приметивши да се, кад је то Србија на почетку епидемије радила, говорило да је то недемократски потез, а данас је врхунац демократије.

Рекао је да Србија не жели да уводи забрану кретања како би се очувала економија, наводећи да је то покушао и данас у разговору са лекарима да објасни.

Он је подсетио да су само у здравству кумулативно у овој години увећане зараде око 22 одсто, што је проценат незабележен у свету, те додао да ће и повећање зарада од јануара изискивати велики новац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)