ОГЛАСИЛИ СЕ ХЕРОЈИ СА ДОРЋОЛА: Павле и другови су јуче девојчици у пожару спасили живот - данас су свима послали врло важну поруку (ВИДЕО)

Новости онлајн/М.Стевановић

28. 10. 2020. у 13:10

ОГЛАСИЛИ СЕ ХЕРОЈИ СА ДОРЋОЛА: Павле и другови су јуче девојчици у пожару спасили живот - данас су свима послали врло важну поруку (ВИДЕО)

Фото: Принтсцрееен/Инстаграм/nemanja.drzaic00

ПАВЛЕ Гавура, Лазар Ереша, Немања Држајић, Ненад Јанковић и Нико Давид јуче су из запаљеног стана на десетом спрату зграде на Дорћолу херојским подвигом спасили петнаестогодишњу девојчицу.

Ови храбри момци, међу којима најстарији има 36, а најмлађи само 19 година, са свог радног места, градилишта преко пута зграде у којој се налази стан који је изгорео, видели су пожар и петнаестогодишњу девојчицу како на стоји на тераси и дозива у помоћ.

Ови прави херови са Дорћола нису часили, већ су одмах дошли на идеју како да покушају да јој помогну и преузели акцију.

- Колеге су виделе пожар и чуле су девојку како вришти на тераси - испричао је јуче Павле за "Вечерње новости".

- Одмах смо потрчали, покушали смо да уђемо у стан, али то није било могуће. Отишли смо спрат ниже и из стана који се налази на деветом спрату успели смо да је извучемо. Имали смо канап којим сам био везан, а који су момци придржавали, а потом сам је дочекао. Тако смо је извукли. Све је трајало више од 10 минута. Драго ми је да је жива, то је најважније. Чули смо да има опекотине на скоро 60 одсто коже, али важно је да буде добро.

Вртоглави снимак спашавања детета јуче је на друштвеним мрежама подељен на хиљаде и хиљаде пута, а вероватно не постоји једна особа у Србији која је чула за ову вест а да бар једном наглас или у себи није изговорила "Хероји", "Свака част" или нешто слично.

Ипак, иако су девојчици јуче спасили живот, а од тога се ништа значајније за некога не може урадити, Павле и његове колеге се на томе нису зауставили.

Они су данас снимили један видео и са Инстаграма послали важну поруку свима.

Ово момци желе да још више помогну девојчици и њеној породици, јер је стан у којој су живели као подстанати у потпуности изгорео.

- Молимо све људе који могу да помогну, који имају фирме, да се некако прикупе средства да се помогне девојчици и њеној породици - поручује Павле у видеу.

Овај њихов потез као и јучерашњи херојски чин изазвао је многобројне коментаре, а видео са апелом за помоћ почео је да се масовно дели одмах након објављивања.

- Још рађају мајке Обилиће - само је један од коментара на њихов апел.

Погледајте шта су ови момци поручили:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molimo vas da podelite ovaj video!

A post shared by Nemanja Držaić (@nemanja.drzaic00) on Oct 28, 2020 at 3:13am PDT

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)